Displeje mobilů budou čitelné a čisté díky Corning

Displeje mobilů budou čitelné a čisté díky Corning
2013-07-04T10:37:58+02:00
• 4. 7. 2013
1

Jasně si pamatuji příchod smartphonů, které tehdy měly velké displeje. Každý předvídal, že se budeme podotýkat s neustálým čistěním displejů a že celá záležitost bude dosti nepraktická. V současnosti velikosti panelů jsou někdy až extrémní, ale již nikoho netrápí, že je displej upatlaný. Jednoduše vezmeme i nějakou látku a vyčistíme. Podobná záležitost se týká i s čitelností na denním světle. Bohužel jediné řešení zatím bylo zvýšit svítivost zobrazovacího panelu.

V tuto chvíli na sumitu MIT Mobile Technology se společnost Corning pochlubila s novými skly, která přinesou toužebná vylepšení. V první řadě zde bude anti-reflexivní úprava, díky které se nebudete muset starat o odlesky nebe nebo jakýchkoliv předmětů. Rozhodně se jedná o užitečnou vlastnost, pokud se se zařízením pohybujeme někde venku. Ukázku můžete vidět na fotografii níže, kde kruh uprostřed je upraven speciální vrstvou.

corning-antireflection

 

Dalším podstatným vylepšením je antibakteriální úprava, která se nejvíce zalíbí lidem, kteří vyžadují dokonalou čistotu. Díky této technologii se nebude bakteriím a virům dařit na povrchu vašeho displeje. Ukázku můžete opět vidět na obrázku, kde vlevo je běžné sklo a vpravo se nachází upravené. Zelené tečky znamenají bakterie.

corning-antimicrobial-glass

V tuto chvíli zde máme vyřešeny dvě záležitosti, ale zajisté si říkáte, že mastné otisky to neřeší. Ovšem pro toto řešení existuje oleofóbní úprava, která redukuje mastnotu na povrchu skla. S těmito novinkami se zajisté vylepší prožitek z používání smartphonů.

Samozřejmě vás bude zajímat, kdy se dočkáme těchto technologií. Můžeme je očekávat v horizontu dvou let, určitě si ještě počkáme na nové modely s lepšími displeji.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Potykat x podotykat, reflexivni x reflexni, heligon x halogen, pojem x prujem, vzdyt je to nakonec jedno, hlavne ze je clovek suteren … ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat