Android 4.3 odhaluje novinky v notifikacích

Android 4.3 odhaluje novinky v notifikacích
2013-07-02T07:34:25+02:00
• 2. 7. 2013

Nedávno jsme se dočkali díky nové verzi systému Androidu lepších notifikacích a nyní prakticky můžeme přečíst příchozí zprávu nebo na ni reagovat už z notifikační lišty. Google si zřejmě připravil další podstatná vylepšení, která mohou nabízet více, než jsme si mohli myslet.

V první řadě zde máme historii notifikací, která je zatím dosti zahrabaná v nastavení. Ze snímku obrazovky, který byl pořízen webem AndroidPolice, můžeme vidět seznam všech notifikací, které byly přijaty. Zašedlé položky značí přečtené  zprávy a první je nepřečtená. Navíc vidíte, která aplikace obsluhuje danou notifikaci.

nexusae0_wm_Screenshot_2013-06-29-15-44-24_thumb nexusae0_wm_Screenshot_2013-06-29-15-44-36_thumb

Podstatnější vylepšení se skrývá v oprávněních, jelikož zde můžeme vidět náznaky pro obsluhu notifikací aplikacemi třetích stran. V kuchání uniklého systému Android 4.3 byly objeveny i texty, které budou varovat majitele, aby si dávali pozor, jaké aplikaci bude uživatel nechávat oprávnění pro čtení nebo ovládání zpráv. V tomto ohledu se ihned začalo uvažovat o možnosti napojení na chytrá zařízení, jako jsou třeba hodinky.

Jak ale známe Google, nepřidával by jen tak funkce, které by sám nechtěl využít. Je to snad náznak toho, že se brzy dočkáme uvedení chytrých hodinek? Již delší dobu se spekuluje o přípravách v Motorole, takže by se nejednalo o velké překvapení. Nyní ale bude záležet na tom, jestli Google bude chtít využít šanci a vstoupit na trh s Motorolou. Zatím je trh s chytrými hodinkami poměrně mladý a nerozvinutý, takže je zde dosti velká šance na úspěch.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat