Sony Xperia Z Google Edition v přípravě?

Sony Xperia Z Google Edition v přípravě?
2013-06-05T22:04:32+02:00
• 5. 6. 2013

Minulý rok se odhadovalo, že Google má v plánu vypustit pět smartphonů s čistým Androidem. Nakonec jsme se dočkali jenom Nexusu 4 od LG. Nedávno jsme byli překvapeni Samsungem Galaxy S4 Google Edition, což je takový pracovní název. Mělo by se přesněji uvádět SGS4 with Nexus User Experience. Nemuseli jsme čekat nijak dlouho na odtajnění dalšího mobilu s čistým Androidem – HTC One with Nexus User Experience. Nyní se objevují spekulace o další novince, která zavítá do této rodiny smartphonů.

Sony-Xperia-Z-AOSP-Google-Edition

Co říkáte na Sony Xperia Z Google Edition? Pro mnohé to bude znít jako pohádka, ale znalí ví, že již v tuto chvíli existuje projekt AOSP, který má za cíl přinést čistou verzi systému pro tento mobil. Sony je všeobecně velmi otevřenou společností, co se týče komunity kolem systému Android. Nyní se ale objevují informace od zdroje, který je obeznámen s celou situací ve společnosti Sony.

Dle těchto informací se můžeme těšit na Sony Xperia Z with Nexus User Experience. K uvedení by mělo dojít v červenci a zřejmě se tak stane dalším smartphonem, o jehož aktualizace se bude starat přímo Google. Zatím se jedná o velmi předběžnou spekulaci, ale nevidíme důvod, proč by Sony nemohlo přispět svým top modelem. S tímto by možná souvisela i možná dostupnost čisté verze systému Android pro stávající prodané Xperie Z.

Zdroj: androidspin.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat