iOS 7 – funkce, které jsou určené pro vaše zařízení

iOS 7 – funkce, které jsou určené pro vaše zařízení
2013-06-12T11:26:31+02:00
• 12. 6. 2013
2

Vývojářská konference WWDC 2013 společnosti Apple je v plném proudu a na samotné keynote byla uvedena i nová verze operačního systému pro iPhony, iPady a iPody Touch, která nese číslovku sedm. V tuto chvíli se můžete podívat na celou událost, přičemž je k dispozici první beta verze systému pro vývojáře.

Screenshot_23

Apple je znám tím, že představí nové funkce a samozřejmě oznámí i přibližné datum uvolnění, ale již se na samotné akci nezmiňuje o tom, která funkce bude pro kterou generaci zařízení. Pokud vlastníte poslední iPhone 5, nemusíte se ničeho bát a dočkáte se všech funkcí. Zatím tedy máme potěšující informaci, že iTunes Radio bude dostupná pro všechna zařízení, ale to již vidíte v tabulce níže. Něco jiného jsou funkce jako Panorama (známé z minulé verze systému) a filtry pro kameru.

Aktualizace SiriiTunes RadioAirDropPanoramaSquare fotkyFiltry pro kameruFoto filtry
iPhone 4
iPhone 4S
iPhone 5
iPod touch 5G
iPad 2
iPad 3
iPad 4
iPad mini

Je zajímavé, že například funkce AirDrop je dostupná pro iPad mini, ale již se oficiálně neobjeví na iPhonech 4 a 4S, přičemž zde není takový rozdíl v hardwaru. Zajisté by nás zajímalo, proč se tak Apple rozhodl.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Air drop je omezen 5GHz Wifi

Adam Ďuriček

12. 6. 2013, 18:10

u Applu to vůbec není o hardwarovém omezení, vždyť většina z těch funkcí není vůbec náročná na HW, takže by ji mohly dostat všechna zařízení, ale je to marketing. Vždyť iPad 2 a iPad mini mají zcela totožný HW (až na tu kamerku teda) iPad 2 toho tolik nedostane – Apple se prostě snaží tlačit nová zařízení a donutit tak uživatele k upgradu. Je to ale logické a nelze jim to vyčítat – základní funkce iOS 7 budou dostupná pro všechny zařízení od iPhone 4, což je už 3 roky starý model – bude tedy podporován i s minoritními verzemi až do příštího roku, tedy 4-letá podpora stejně jako měl 3GS. Který výrobce zařízení s Androidem nebo Windows Phone tohle nabízí?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat