5 aplikací ze storu: absolutní mix pro iOS

5 aplikací ze storu: absolutní mix pro iOS
2016-04-10T20:36:25+02:00
• 12. 6. 2013

Jestli jste tento článek otevírali s přáním prohlédnout si nové aplikace, které přinesl nový systém iOS 7, čeká vás jisté zklamání. To ale nic nemění na tom, že vás čeká přehled pěti nejžhavějších aplikací, které prvně spatřily světlo jablečného světa pouze nedávno.

Adobe Kuler

Pokud se jen trochu orientujete v technologiích společnosti Adobe, určitě vám neuteklo, že především v jejich nejznámějším grafickém editoru, Photoshopu, najdete funkci Kuler. Jde vesměs o službu, která dokáže pracovat  tak, že z jedné určité zadané barvy vytvoří celé barevné schéma, kde jsou barvy navzájem vždy provázené podle určitého algoritmu.

Nyní se ale Kuler dostává i na iOS zařízení, kde s sebou přináší revoluční funkci, která využívá kameru vašeho zařízení. Jak je již zřejmé, aplikace dokáže poznávat barvy, na které zaostříte kamerou svého iPhone. Hlavní obrazovka je potom složena především z toho, co právě snímáte, ale jistě vás překvapí poletující barevné kuličky. Ty se automaticky snaží najít všemožné barvy a zjistit jejich hexadecimální kód. Máte-li ale spadeno na nějakou určitou barvu, stačí tuto bublinu přesunout právě na místo, které jste si vyhlédli. V tuto dobu se již obrázek zmrazí, abyste se na výběr místa mohli v klidu soustředit.

Snímek obrazovky 2013-06-11 v 3.30.31 PM Snímek obrazovky 2013-06-11 v 3.30.43 PM
 

Zjistit tak můžete hexadecimální kód, hodnoty RGB nebo najít barvy, které s tou vaší ladí. Toto celé schéma si můžete uložit nebo ho pomocí Adobe účtu sdílet.

Traktor DJ

Jistě vás nepřekvapí, že aplikací pro úpravy hudby jsou na App Store minimálně stovky. Pokud se věnujete tomuto řemeslu důkladněji, jistě víte, že chcete-li pracovat na lepší úrovni, musíte vybírat mezi dražšími aplikacemi. Traktor DJ, jehož název nemá nic společného s hospodářským vehiklem, patří cenově i funkčně do té pomyslné top kategorie. Nese cenovku bezmála 18 €, ale jistě má za tuto cenu skutečně co nabídnout.

Protože bych ale svými skromnými znalostmi mohl spíše uškodit pověsti Traktor DJ, oficiální video ukáže, co tato aplikace dokáže:

logo-app Traktor DJ Developer Zdarma iOS

Workout (7 minute body fitness exercise)

Jestli nemáte trpělivost chodit pravidelně cvičit, ale stejně pro své tělo chcete něco udělat, určitě jste hledali vhodnou aplikaci pro váš smartphone. Přestože to zní jako silná ironie, skutečně najdete pro vhodná cvičení odpovídající aplikace. V případě, že si chcete udržet zdravý životní styl plný pohybu, i několikaminutové cvičení. Toho se chytli vývojáři aplikace Workout, která se vás pokusí donutit ke každodennímu lehkému cvičení, ke kterému stačí pouze vaše tělo, stěna a židle.

Stačí dělat 30vteřinová cvičení, která budete po dobu 7 minut opakovat. Pokud se cítíte na víc, můžete si dobu cvičení prodloužit na 14, 21 nebo 28 minut. Stejně tak si můžete zkrátit pauzu, která by vám normálně zabrala 10 vteřin.

Pixelová postavička s vámi vždy cvičí a ukazuje vám aktuální cvik, takže se nemůže stát, že byste zapomněli, co následuje teď. Všechna tato vaše cvičení se ukládají do kalendáře, který najdete přímo v aplikaci, takže máte přehled o tom, kolik jste toho nacvičili.

Snímek obrazovky 2013-06-11 v 3.44.07 PM Snímek obrazovky 2013-06-11 v 3.44.13 PM
logo-app Workout (7 Minute Body Fitness Exercise) Developer Zdarma iOS

Dumb Ways To Die

Po náročném cvičení s Workout je pochopitelné, že si chcete odpočinout, vypnout mozek a na nic se nesoustředit. Jestli si u toho chcete na svém iOS zařízení zahrát nějakou hru, ale nechcete hrát všechny tradiční hry, které jste několikrát dohráli, kupovat nové a drahé aplikace nebo se učit hru složitě ovládat, vězte, že Dumb ways to die naprosto splní vaše požadavky.

Snímek obrazovky 2013-06-11 v 4.04.49 PM Snímek obrazovky 2013-06-11 v 4.04.59 PM

Nečekejte od této hry nic sofistikovaného, jde pouze o pobavení. Vaším úkolem je chránit postavičky ve hře před skutečně výstředními způsoby smrti. Ať už jde o uchránění jejich intimních partií před stádem piraní, odehnání vos, které vás chtějí bodnout, nebo před uklouznutím po vyzvracených zbytcích jídla. Hra plně ovládá dotykové schopnosti displeje, takže jediné ovládácí prvky jsou „tapování, zběsilé ježdění prstem po displeji a táhnutí“.

Hra je samozřejmě zdarma a je dostupná pro iPhone a iPad.

logo-app Dumb Ways to Die Developer Zdarma iOS

WWDC

Jak již samotný název aplikace napovídá, jedná se o oficiální aplikaci ke konferenci WWDC, která se tento týden koná v San Franciscu. Přestože se nejspíše málokdo z nás dostal skutečně až na samotnou konferenci, aplikace nabízí využití i pro nás, již chceme vše vědět i tady v Čechách. Funkce jako mapa Moscone centra nás tedy primárně nezajímají, takže proč by si někdo, kdo se na přednášky nedostane, měl tuto aplikaci instalovat?

Protože jsou v ní k dispozici videa. Přednášky se totiž natáčejí a je možné se na ně právě v této aplikaci podívat přímo na vašem iOS zařízení. Stejně tak tam najdeme seznam již proběhlých událostí, u kterých se také můžeme podívat na záznam.

Snímek obrazovky 2013-06-11 v 4.28.35 PM Snímek obrazovky 2013-06-11 v 4.28.42 PM
logo-app WWDC Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat