Huawei představil model Ascend P6 aktualizováno

Huawei představil model Ascend P6 [aktualizováno]
2013-06-19T13:16:24+02:00
• 19. 6. 2013
2

Dlouho očekávaná událost v Londýně společnosti Huawei přinesla své ovoce. Byl představen model Ascend P6, který bude chtít zaujmout svým zpracováním, ale samotné specifikace nejsou vůbec špatné. Jedná se vlastně o nový top model tohoto čínského výrobce, kterým bude chtít zaútočit na konkurenci.

Screenshot_52

Ovšem jeden parametr novinky vás asi nenadchne. Jde o samotnou tloušťku, která se zastavila na 6.18 mm. Právě na základě této hodnoty se bude Huawei chlubit nejtenčím smartphonem na světě, ale otázkou je, jak dlouho mu toto prvenství vydrží. Ve výbavě nesmí chybět čtyřjádrový procesor K3V2 s taktovací frekvencí 1.5 GHz, který bude mít k dispozici 2 GB RAM. Displej má úhlopříčku 4,7 palce s HD rozlišením, který využívá technologii in-cell pro dosažení tenčího profilu. Samozřejmě nesmí chybět technologie MagicTouch, díky které budete moci ovládat Ascend P6 v rukavicích.

gsmarena_001 (1)

Samotná váha se zastavila na 120 gramech a celý design má nádech metalického zpracování. Do takto malého těla se podařilo vměstnat baterii o kapacitě 2000 mAh. Přední strana je osazena 5MPx kamerou a na zadní najdete 8MPx foťák. Android je ve verzi 4.2.2 Jelly Bean, přičemž nechybí nadstavba Emotion UI. V základu zde najdeme podporu technologií HSPA, Wi-Fi, Bluetooth a zajisté i  FM rádio. Interní úložiště je 8 GB, ale nechybí zde slot na microSD kartu. Prozatím si budeme muset počkat na oficiální uvedení ceny a samotné dostupnosti tohoto modelu. Zahájení u operátorů se předpokládá během července.

Aktualizováno:

České zastoupení společnosti Huawei nám nastínilo dostupnost tohoto modelu. Začátek prodeje je plánovaný na září, přičemž doporučená cena by se měla pohybovat kolem 11 500 Kč s DPH.

Zdroj: huawei.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jan Polášek

18. 6. 2013, 20:16

Ježiš, už zase K3V2? nechápu, proč používají takový tragický procesor…

jen nechápu, proč by se nám neměla zamlouvat tloušťka telefonu

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat