Vivo Xplay s 5,7palcovým displejem a funkcí pro jednu ruku

Vivo Xplay s 5,7palcovým displejem a funkcí pro jednu ruku
2013-05-08T09:45:43+02:00
• 8. 5. 2013

Společnost Vivo není v našich končinách příliš známá, ale v tuto chvíli uvedla smartphone, který jen tak nezapadne mezi všechny ostatní. Jmenuje se Xplay a disponuje poměrně zajímavými specifikacemi. Největší dominantou tohoto modelu je 5,7palcový displej s Full HD rozlišením, u kterého je využita technologie LTPS (Low Temperature PolySilicon) LCD.

vivo-xplay-hands-on

Výkon je dodáván Snapdragonem 600 s taktovací frekvencí 1.7 GHz, který má k dispozici 2 GB RAM. O grafiku se postará Adreno 320. Základní interní paměť je 16 GB nebo 32 GB podle verze smartphonu. Na zadní straně najdeme 13MPx foťák od společnosti Sony, tudíž se dá počítat se schopností pořizování fotografií v HDR. Přední strana je osazena 5MPx foťákem, což se jen tak nevidí, byť asijské společnosti již ukázaly, že se nejedná o nic nemožného. Kapacita baterie se zastavila na 3400 mAh, tudíž se dá počítat s lepší výdrží na jedno nabití. Ve výbavě najdeme i speciální čip OPA2604 od Texas Instrument, který zajišťuje lepší zvuk.

vivo-xplay-single-hand

Samozřejmě nesmíme zapomenout zmínit bezdrátové technologie WiFi, NFC nebo WCDMA 2100, GSM 850/900/1800/1900. Prozatím by se jednalo o větší mobil se slušnou výbavou, ale mnohé by odradila úhlopříčka displeje, která přesahuje i Galaxy Note II. V tomto ohledu zde ale najdeme speciální funkci, díky které budete moci ovládat mobil jednou rukou. Jmenuje se Free-Touch a jedná se o zobrazení menšího okna v rohu displeje. Jedná se vlastně o miniaplikaci, která zobrazuje v menším okně celý displej, tudíž můžete ovládat zařízení pohodlněji. Jedná se o zajímavý kompromis u zařízení s velkým displejem. Nyní se již podívejte na video, kde je Free-Touch ukázán.

Cenovka tohoto modelu je stanovena v základní verzi na 490 dolarů. Prozatím se ví o uvedení v Číně, přičemž následná dostupnost bude upřesněna. Web Engadget se ještě navíc pochlubil opravdu atypickou pozvánkou na představení mobilu, která obsahuje displej.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat