Qualcomm se pochlubil displeji s hustotou 577 ppi

Qualcomm se pochlubil displeji s hustotou 577 ppi
2013-05-22T12:15:59+02:00
• 22. 5. 2013

Na dnešním trhu se začínají běžně objevovat smartphony s Full HD displeji a například čínští výrobci dokazují, že nemusíte platit přemrštěné částky. Panely s vysokou hustotou pixelů se již nacházejí i na levnějším mobilech, ale zajisté musíte počítat s menší kvalitou. Ovšem nyní se ukazuje, že výrobci nezůstanou u Full HD a půjdou ještě dále. Bohužel s vyšším rozlišením vzroste i energetická náročnost.

dsc02385

Společnost Qualcomm, kterou znáte hlavně díky procesorům a SoC, má svoje řešení v podobě displejů Mirasol, které můžete najít již v několika zařízeních. Bohužel se jedná o poměrně mladou technologii, která má k dokonalosti dost daleko. Stále se nevyrovná konkurenčním panelům, které nabídnou ve všech ohledech lepší vlastnosti s jednou výjimkou, kterou je energetická náročnost. Mirasol displeje totiž dokáží efektivně odrážet okolní světlo, a tak nepotřebují vlastní podsvícení.

Qualcomm se pochlubil novou generací těchto panelů, kde ukázal prototypy například pro hodinky. Nechyběla zde ukázka displeje s úhlopříčkou 5,1 palce s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Díky tomu získáváme hustotu pixelů 577 ppi a je dobré zmínit, že lidskému oku stačí přibližně hodnota 300 ppi. Nejde zde jen o jemnost displeje, Qualcomm uvádí, že energetická náročnost u nové generace displejů je 6x menší než u současných LCD nebo OLED panelů. Bohužel máme i špatnou zprávu, jelikož nová generace technologie Mirasol není připravena na běžnou produkci. Zřejmě si budeme muset počkat ještě pár let, než se setkáme s úspornějšími displeji s vysokým rozlišením. Nyní se již podívejte na prototypy na videu webu Engadget.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat