5 aplikací ze storu: Kdo si hraje, nezlobí iOS

5 aplikací ze storu: Kdo si hraje, nezlobí [iOS]
2013-05-22T10:52:30+02:00
• 22. 5. 2013
2

Dnes v našem pokračování seriálu 5 aplikací ze storu zamíříme opět na platformu iOS, a jak již nadpis napovídá, podíváme se výhradně na hry.

obrázek 1 (2)

PLAGUE INC.

V této hře máte za úkol pomocí bakterií, virů a dalších biologických zbraní vyhladit lidstvo. Aby se vám to povedlo, musíte svoji bakterii postupně vylepšovat. A tyto vylepšení si kupujete za body DNA, získané rozšiřováním bakterie. Ve hře jsou tři možnosti vylepšení  – přenos, kde si vylepšujete způsoby nákazy, pak symptomy, kde si zvolíte následky, a nakonec schopnosti, kde zvyšujete přežití vaší bakterie. A pak stačí jen sledovat šíření a vyhlazování lidstva. Plague opravdu zabaví na dlouho a za cenu 0.99 dolaru se jedná o výbornou hru.

obrázek 2 (2) obrázek 3 (2)

logo-app Plague Inc. Developer Zdarma iOS

CAT PHYSICS

Cat Physics je další výborná hra, sice už trochu starší, ale tvůrce stále přidávají do hry nové úrovně. Cílem je dostat klubíčko od jedné kočičky ke druhé, a aby to nebylo tak jednoduché, brání vám v tom různé překážky. Aby se vám to podařilo, přesouváte šipky na správné místo. Hra za 0.99 dolaru zavaří vaše mozkové závity poměrně na dlouho.

obrázek 4 (2) obrázek 5 (2)

logo-app Cat Physics Developer Zdarma iOS

BLENDOKU

V Blendoku je vaším úkolem seřadit barvy postupně podle proměny od jedné ke druhé. Zpočátku to vypadá opravdu jednoduše, avšak v pozdějších levelech, kterých je zde celkem 475, to už taková hračka není. Blendoku je zdarma, avšak při hraní vás bude vyrušovat reklamní proužek.

obrázek 1 obrázek 2

logo-app Blendoku - The Puzzle Game About Color Developer Zdarma iOS

DOTS

Poslední hrou, již si dnes představíme, je Dots. Princip je velice jednoduchý, máte 60 sekund na propojování teček a za to máte body. Ideální hra na cestu do práce či při čekání na vlak.

obrázek 3 obrázek 4

logo-app Dots: A Game About Connecting Developer Zdarma iOS

YAHOO POČASÍ

A na závěr jsem si ponechal jednu povedenou aplikaci týkající se počasí. Operační systém iOS již sice v základu aplikaci na počasí od Applu má, a dokonce odebírá data od Yahoo, které si právě připravilo svoji vlastní aplikaci, o které teď bude řeč. Aplikace vyniká svým opravdu pěkným grafickým kabátkem, přičemž na pozadí každého místa se vám vždy načte jeho obrázek v závislosti na počasí a i času. K dispozici jsou i poměrně podrobné údaje o počasí, jako je rychlost větru či západ/východ slunce, samozřejmostí je hodinová předpověď a také zobrazení srážek nad danou oblastí. Yahoo počasí je zdarma a u mě již nahradilo výchozí strohou aplikaci.

obrázek 5 obrázek 4 (3)

logo-app Yahoo Weather Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Plague INC. není zdarma… bohužel :(

Majk Chobola

22. 5. 2013, 11:12

Jsem rad že i když to je iOS speciál tak jsou ty aplikace také na Android :-) Dots jsou supr :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat