Nexus Q má zřejmě nástupce

Nexus Q má zřejmě nástupce
2013-05-19T09:17:36+02:00
• 19. 5. 2013

V minulém roce jsme se dočkali zařízení Nexus Q, které se mělo stát konkurentem například pro Apple TV. Ovšem ne dlouho na to došlo k ukončení prodeje v obchodě Play, kde jej bylo možné zakoupit. Bohužel nedávné představení novinek na konferenci Google I/O 2013 definitivně rozhodlo o budoucnosti Nexusu Q. Například služba Google Play Music All Access není určena pro toto zařízení, což jasně svědčí o plánech Googlu. Tímto zřejmě došlo k definitivnímu ukončení podpory. Ovšem v dokumentech FCC (Federal Communications Commission) se objevilo nové zařízení, které v současnosti má kódový název H840 Device a výrobcem je opět Google.

062612-GOOGLE-Q-PRODUCT-065edit

Z popisu z dokumentů je jasné, že se jedná o zařízení na streamování digitálního obsahu. Konektivita bude zajišťována skrze WiFi 802.11 b/g/n, přičemž asi můžeme počítat i s Bluetooth. Google požádal úřad, aby nezveřejňoval jakékoliv fotografie nebo návod k obsluze minimálně 45 dní od udělení certifikace. To by mohlo znamenat, že představení této novinky bude v brzké době, ale jedná se pouze o spekulaci. Tak trochu by to mohlo souviset s údajným uvedením nového systému Android 4.3 a bílé varianty Nexusu 4, což by se mělo odehrát 10. června podle posledních informací.

h2g2-42-fcc

V dokumentaci si můžeme všimnout, že Google nám zde zanechal i menší Easter Egg. Modelové číslo tohoto zařízení je H2G2-42, což má mírnou souvislost s pentalogií Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (Stopařův průvodce po galaxii), kde číslo 42 představuje odpověď na otázku života a vesmíru. Budeme si muset počkat, jestli Google představí v brzké době náhradu za Nexus Q.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat