ZTE V72A – 7palcový tablet se Snapdragonem

ZTE V72A – 7palcový tablet se Snapdragonem
2013-05-19T09:00:09+02:00
• 19. 5. 2013

Menší a levnější tablety jsou čím dál více v oblibě, což si uvědomil například i Apple. Nyní zde máme celkem dost modelů, které se snaží nalákat zákazníky na nízkou cenu. Zřejmě přibude další 7palcový tablet, za kterým stojí společnost ZTE. Jedná se o ZTE V72A a zatím neznáme jeho prodejní název, ale opět budeme moci počítat s nižší cenou.

zte-t72

Displej má rozlišení 1024 x 600 pixelů, což nedosahuje například ani na Nexus 7. Ovšem výkon bude dodávat netradičně procesor od Qualcommu zapadající do řady Snapdragon S4 Play. Konkrétně by se mělo jednat o MSM8225Q, který má dvě jádra taktovaná na frekvenci 1.2 GHz (45nm). Grafiku bude zajišťovat Andreno 203 a k dispozici bude 1 GB RAM. Na zadní straně najdeme 2MPx foťák a přední strana je osazena VGA kamerkou. Kapacita baterie se zastavila na 4000 mAh a velikost interní paměti je pouze 4 GB, ale nechybí rozšíření o microSD karty. Do prodeje se dostane se systémem Android 4.1.2 Jelly Bean.

U tohoto modelu můžeme očekávat Wi-Fi, Bluetooth, microUSB a dokonce HDMI. Základní cena by se měla pohybovat u tohoto modelu kolem 150 eur, ale měla by se objevit o něco dražší verze s podporou 3G. Prozatím neznáme datum uvedení tohoto modelu na trh. V tuto chvíli se model ZTE V72A objevil v dokumentech potvrzující certifikování Bluetooth. Dokonce existují důkazy u FCC (Federal Communications Commission).

Zdroje: gizmochina.com, mobilegeeks.de

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat