Google cyklomapy rozšířeny do dalších zemí v Evropě

Google cyklomapy rozšířeny do dalších zemí v Evropě
2013-05-29T07:00:15+02:00
• 29. 5. 2013

Pokud máte rádi cyklistiku, možná netrpělivě čekáte, až se rozšíří podpora cyklostezek i pro mapy Google dostupných v České republice. Prozatím musíme stále čekat, nicméně pokud často jezdíte za cyklistikou do jiných evropských zemí, již nyní máte k dispozici mnoho destinací, ve kterých jejich podporu naleznete.

Screenshot_2013-05-23-16-38-17 Screenshot_2013-05-23-16-40-28

V červenci loňského roku byly přidány země Rakousko, Belgie, Dánsko, Finsko, Nizozemsko, Norsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie. Nyní získávají cyklomapy i Německo, Francie, Polsko, Irsko, Lucembursko a Lichtenštejnsko.

Screenshot from 2013-05-16 14_16_09 Screenshot from 2013-05-16 14_17_16

Pokud si budete chtít naplánovat cestu na kole, stačí si otevřít mapy Google a v okně pro plánování trasy vyberete možnost jízdy na kole a mapy vám nabídnou optimální trasu. Pakliže je tato trasa dostupná po cyklostezce, nabídne vám ji i s dalšími alternativami. Mapa počítá jak s cyklostezkami, tak polními  a dalšími cestami vhodnými pro kola.

dublin_biking_screen (1) mapmaker screen poland

Mapy Google samozřejmě počítají i se samotnými cyklisty, jako zdrojem cenných informací, kteří sami budou moci přispívat k budování rozsáhlé sítě cyklotras obsažených v mapách Google. Vkládání nových tras bude možné provádět například aplikací Google Map Maker, která je sice pro české uživatelé funkční, nicméně samotné plánování cyklostezek zatím nepodporuje.

Zdroj: googlepolicyeurope.blogspot.de

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat