Facebook se stává VoIP operátorem Aktualizováno

Facebook se stává VoIP operátorem [Aktualizováno]
2013-05-17T10:34:04+02:00
• 17. 5. 2013
3

Aktualizováno 17.5.

Na naší Facebook stránce nás upozornil Lubomír Pechal, že v tuto chvíli Facebook Messenger nabízí možnost volání zdarma mezi kontakty. Ovšem funkce je tak trochu skryta. U daného člověka, s kterým si chcete volat, musíte jít do informací o něm přes ikonu „i“. Právě zde se nachází položka „Volat zdarma“. Samozřejmě se vám může zobrazit, že dotyčný nemá tuto možnost. Proto je potřeba, aby oba uživatelé měli nejnovější verzi aplikace. V tuto chvíli máme potvrzenou jen verzi pro Android.

Screenshot_2013-05-17-10-25-13

logo-app Messenger Facebook Zdarma ANDROID logo-app Messenger Developer Zdarma iOS

Původní článek

V poslední době Facebook výrazně pracuje na aplikaci Messenger, která je dostupná pro Android a iOS. První představil možnost zasílání krátkých hlasových zpráv, což byl zřejmě náznak následující funkcionality. S největší pravděpodobností se jednalo také o test, jestli je zde dostatečná kapacita pro podobnou hlasovou službu. Nyní se tato sociální síť pouští do dalších vod a vše opět začíná v Kanadě.

facebook_messenger_push_to_talk_large_verge_medium_landscape

Messenger nyní umožňuje VoIP telefonování mezi uživateli. Tato služba byla v pilotním provozu dostupná jen pro iOS verzi, ale nyní se dostává i na Android. Není nijak omezená na typu připojení, takže Kanaďané mohou volat skrze Wi-Fi nebo běžnou mobilní síť. Zřejmě do dvou týdnů se tato novinka rozšíří i do USA, čímž by se kopíroval stejný model uvolňování jako v případě hlasových zpráv.

Prozatím nebylo nic řečeno o globálním spuštění, ale asi se můžeme těšit na volání skrze aplikaci Facebook Messenger. K nám by se mohla nová služba dostat během následujících měsíců, ale jedná se jen o spekulaci. Tímto krokem se Facebook stává VoIP operátorem, což by se samozřejmě nemuselo líbit například českým operátorům. Služba samotná je zdarma, takže dovoluje lidem neutrácet za telefonování. Dříve se spekulovalo, že by se měl objevit Facebook mobil, ale zřejmě se tak nestane a sama společnost má vyšší plány.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jana Homolková

9. 5. 2018, 16:50

prosím kdo máte nastarost a nasvědomíty informační data na profilech.na email se nedostanu.heslo znám,ale nepustí mně na účet.a na profilu se mně oběvilo nesprávné číslo na mobil.takto autorizační kod nedostanu.

Radek Miler

VIP 17. 5. 2013, 11:40

Jen pro doplnění: Facebook Messenger pro iOS umožňuje totéž.

Přemysl Vaculík

VIP 17. 5. 2013, 11:50

Díky, aktualizoval jsem.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat