Android 4.3 zachycen, na 5.0 si ještě počkáme? Spekulace

Android 4.3 zachycen, na 5.0 si ještě počkáme? [Spekulace]
2013-05-02T07:30:19+02:00
• 2. 5. 2013

Server Android Authority přišel s informacemi, které vypovídají o možné blížící se aktualizaci operačního systému Android. V poslední době se množí spekulace o tom, zda se dočkáme další aktualizace verze Android 4, nebo již přijde netrpělivě očekávaná verze Android 5 – Key Lime Pie. Aktuální informace vypovídají o tom, že se Key Lime Pie zřejmě opozdí a Google vydá update v podobě verze Jelly Bean 4.3.

android-43-galaxy-nexus-nexus-4-nexus-7-nexus-10-server-logs-big-2

Právě server Android Authority zachytil v logu přístupů zařízení, která disponovala různými verzemi Androidu 4.3. V logu byla zachycena zařízení Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10 a Galaxy Nexus s různými sestaveními. Ve výčtu sestavení figurují nová označení JWR25C, JWR24B a JWR29/JWR29B. Pokud se podíváme na číslo sestavení aktuální verze Androidu 4.2.2,  je to JDQ39. Vzhledem k použitému počátečnímu písmenu „J“ v sestaveních lze předpokládat, že se jedná spíše o novou verzi Jelly Bean, než o Key Lime Pie.

Dovolte mi trochu odbočit. Zajímavostí jsou výsledky benchmarku AnTuTu, kde se objevují zařízení jako například Google X, Google X Phone apod. Pokud se podíváme na současné šílenství kolem nových modelů a nových verzí systémů a porovnáme některé výsledky benchmarků, nabízí se myšlenka, že mnoho výsledků může být čistým podvrhem a nelze tyto informace brát vážně. Bohužel v dnešní době lze podvrh provést velice jednoduchým způsobem, stačí pozměnit soubor build.prop a rázem se náš telefon tváří jako jiné zařízení.  Znamená to tedy, že referenční hodnoty nemusí být vůbec průkazné. Malou ukázkou mohou být screenshoty z benchmarku AnTuTu, který zařízení Nexus 4 rozeznává podle tohoto označení. Po zadání názvu Google Nexus 4 se vám objeví čtyři výsledky.   Z toho vyplývá, že zařízení Google Nexus 4 ani nemusí být reálným Nexus produktem.

fake-benchmarks-650x540

Nedávno jste se také mohli dočíst o připravovaném vylepšeném modelu Nexus 4, který by měl přijít s podporou LTE. V současné době se právě hodně spekuluje o tom, že by vylepšená verze Nexusu 4 měla přijít také s novým operačním systémem Android 4.3. Zdá se tedy, že indicie, které se objevují, poukazují na přesné načasování uvedení nového Nexusu 4 a nového OS. Pokud by Google chtěl Android 5.0 uvést v blízké době, určitě bychom již nyní měli hmatatelné důkazy. Ty však zatím stále nemáme. Více se dozvíme na blížícím se Google I/O.

Zdroje: androidauthority.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat