Zopo ZP980: Čtyřjádro s Full HD z Číny za rozumnou cenu

Zopo ZP980: Čtyřjádro s Full HD z Číny za rozumnou cenu
2013-04-09T08:07:40+02:00
• 9. 4. 2013

Společnost Zopo pocházející z Číny ohlašuje vstup nového modelu s názvem ZP980 na místní trh, na němž v poslední době doslova vypukl konkurenční boj mezi čtyřjádrovými telefony. Největším lákadlem u tohoto zařízení pravděpodobně bude Full HD displej. Svou premiéru si odbyl již před měsícem, ale následně výrobní linky nebyly dostatečně připravené na jeho výrobu, proto jde až nyní o žhavou novinku.

Zopo ZP980

Zopo ZP980 pohání čtyřjádrový procesor MT6589 od MediaTeku na architektuře Cortex-A7, 1 GB paměť RAM a disponuje grafickým čipem Power VR SGX544. Přední část zaujímá 5palcový Full HD displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů a 3megapixelová kamerka pro videohovory. Opačná strana nabízí kromě 2000 mAh baterie, také 13megapixelový fotoaparát s autofokusem a LED bleskem.

Vnitřní paměť o velikosti 16 GB rozšíříte pomocí paměťové microSD karty do výše 64 GB. Softwarovou stránku doplňuje operační systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean. Mezi dalšími vlastnostmi například najdete Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, A-GPS nebo možnost dual-SIM.

Jestliže vás výbava zaujala natolik, zřejmě vás zklame cenovka, která model řadí mezi jeden z nejdražších čínských telefonů v současné době. Výrobce na svých webových stránkách přijímá předobjednávky za cenu 349,99 dolarů, což při přepočtu vychází na 6 937 Kč.

Zopo ZP980 - přední část Zopo ZP980 - zadní část

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat