Čtečka otisků prstů v iPhonu nakonec bude?

Čtečka otisků prstů v iPhonu nakonec bude?
2013-04-09T08:53:08+02:00
• 9. 4. 2013

Před každým uvedením nového modelu iPhonu se zvažuje několik technologií, které by mohl Apple implementovat, aby dodal zákazníkům to nejlepší, co je v danou situaci k mání. Samozřejmě se v poslední době objevilo několik spekulací, a v minulosti se dokonce nechala napálit i média. Například laserová klávesnice anebo podobné věcičky, které nemají oporu ve faktech. Ovšem v poslední době se z jedné takové spekulace začíná klubat použitelná technologie.

iphone-fingerprint

Mělo by se jednat o čtečku otisků prstů, ale na druhou stranu netvrdím, že taková technologie bude obsažena hned v nadcházejícím modelu. V této oblasti může vývoj trvat celá léta, ale poslední kroky společnosti z Cupertina nasvědčují, že tuto bezpečnostní novinku neberou na lehkou váhu. Před nějakou dobou byla totiž odkoupena firma Authentec za 365 miliónů dolarů, která se těmito technologiemi zabývá.

Nyní se objevila pozice na stránkách Applu, která vůbec nehovoří o tom, že hledají experta na čtečky otisků prstů. Mluví se zde o pozici, kde daný člověk bude testovat senzory s LabTool a FA softwarem. Jedná se o umístění v Melbourne Design Center. Právě v tomto městě se také nachází sídlo společnosti Authentec.

Jedná se sice zatím jen o nepřímou spekulaci, ale také to neznamená, že by se v novém modelu měla objevit technologie pro čtení otisků prstů. Zřejmě jde o běžný vývoj technologie, u které se zatím čeká na dokončení a nasazení do ostrého využití.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat