Windows Phone GDR3 bude podporovat výkonnější modely

Windows Phone GDR3 bude podporovat výkonnější modely
2013-04-10T07:50:29+02:00
• 10. 4. 2013

Tento rok patří smartphonům, jejichž rozlišení displeje je mnohdy až moc vysoké. U androidích topmodelů se nyní běžně setkáte s Full HD displeji při úhlopříčce 5 palců, ale najdeme i mobily, které disponují vyšší jemností obrazu. V tomto ohledu jsou technologicky nejvybavenější zařízení pouze se systémem Android, ale to se zajisté nelíbí konkurenci, která se chce vyrovnat.

windows-phone-htc-8x-review-0

HTC bylo údajně nuceno ukončit vývoj modelu s Windows Phone 8, který by měl Full HD rozlišení. Odůvodnění je poměrně jednoduché, jelikož tento systém v základu podporuje rozlišení jen WVGA, WXGA a HD. Není zde místo pro vyšší hodnoty, což je ale na druhou stranu brzda v podobě vývoje smartphonů.

Web The Verge získal informace, že nadcházející aktualizace nesoucí označení Windows Phone GDR3 (General Distribution Release) získá podporu Full HD rozlišení. To by mohlo dát zelenou mobilům, které by mohly konkurovat jakémukoliv zařízení s jiným operačním systémem. To ovšem nebude jediná změna. Navíc by měla přibýt podpora pro nové procesory od Qualcommu, kde budeme moci najít i čtyřjádrové varianty.

To by ovšem znamenalo, že se můžeme těšit na zařízení s Windows Phone 8, které by mohlo být vybaveno displejem s Full HD a výkonem 4jádrového SoC. Ovšem je zde otázka, jestli bude takový výkon využit u systému, který se pyšní svou rychlostí na všech zařízeních.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat