Top hry minulého týdne #8

Top hry minulého týdne #8
2013-04-11T12:28:26+02:00
• 11. 4. 2013

Každý týden vyjde na mobilních platformách nespočetné množství různých her, některé jsou zdarma, jiné ale něco stojí. Jak poznat, kterou hru opravdu koupit a které se obloukem vyhnout? Cílem našeho seriálu je trochu uspořádat tento nepořádek a pokrýt nejzajímavější tituly minulého týdne.

THMT8

EPOCH

EPOCH je nejnovější titul postavený na Unreal Engine 3 a slibuje spojení nádherné grafiky, propracovaných scén a epického příběhu. V roli osamoceného robota, který se v post-apokalyptickém světě rozhodl objevit důvod zániku života na zemi. Nic však není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Náš hlavní hrdina se na své cestě potkává s armádou svých bratrů, kteří se jej snaží zastavit.

Nejsilnější předností této hry je její technická dokonalost – scény jsou opravdu nádherné, modely velmi propracované a podobně na tom jsou překvapivě i efekty různých zbraní. Tohle vše bylo dosaženo spojením velmi schopného Unreal Engine a netradičního herního systému. EPOCH totiž není standardní střílečkou z třetí osoby, ale spíše takovou virtuální “střelnicí”. Hra vám nabídne určitý level, po kterém se pomocí gest a ovládacích prvků můžete pohybovat a střílet vlny nepřátel. Hráč tak nemůže běhat po celém levelu, což vývojářům značně zjednodušuje práci. Svého robota můžete vylepšovat různými štíty, zbrojemi a několika desítkami zbraní. EPOCH je tak zajímavou mobilní hrou, ve které si užijete parádní audiovizuální podívanou.

logo-app EPOCH Uppercut Games Pty Ltd 2,44 US$ ANDROID

Worms 2: Armageddon

2 1

Worms? Kdo by neznal Worms…Už skoro desetiletí vychází různé Worms hry na snad všech existujících herních platformách a tak se není čemu divit, že se se nejnovější počin studia Team 17 po dlouhé době objevuje na Androidu. Přináší sebou několik nových prvků a možností, které jsme ještě u Worms série neviděli. Hra samozřejmě obsahuje všechny známé a oblíbené módy jako Gun Show a Sudden Death, dále zbraně jako basebalová pálka a svatý ruční granát, ale také několik netradičnějších kousků. Jedním z nich je třeba Body Count, který na váš tým vyšle neustávající vlny nepřátelských červů nebo třeba Fort Mode, ve kterém je vašim úkolem ničit pevnosti vašich protivníků.

Grafickému a technickému zpracování není co vytknout a pokud vás přestane bavít více než 30 singleyplayerových misí, můžete se ponořit do online multiplayerů nebo lokální hry s přáteli.

logo-app Worms 2: Armageddon Team 17 Digital Limited 1,55 US$ ANDROID

Magicka: Wizards of the Square Tablet

Původní Magicka byla jedním z největších indie hitů poslední dekády a není překvapující, že se vývojáři snaží rozšířit svou sérii na naše mobilní zařízení. Magicka: WotST kombinuje proslulý humor, zajímavý systém kouzel a schopností s 2D hratelností velmi podobnou populárnímu Battleheart. Ve hře, stejně jak v počítačové verzi, ovládáte skupinu až 4 kouzelníků na XY ose a kombinací několika elementů vytváříte různá kouzla (zde se meze nekladou – jsou jich doslova stovky).

Ovládání hry je velmi přesné a vám se tak většinou nebude stávat, abyste hru museli restartovat jen proto, že jste něco nechtěně aktivovali. Kreslený grafický styl je sice detailní a opravdu nenáročný, ale hra trochu trpí přílišnou “kresleností”. Doplňující zvukové efekty jsou víceméně bezchybné. Systém elementů dále doplňují různé kouzelné hole a róby, na které při svém putování světem narazíte. A nejzajímavější vlastnost Magicky? Co-op multiplayer převzatý z počítačové verze a to včetně zábavné možnosti zraňovat a zabíjet vaše spoluhráče. Jediným výraznějším mínusem Magicky je exkluzivita na tabletech.

logo-app Magicka Paradox Interactive 1,81 US$ ANDROID

Repulze

Repulze jsou akčními futuristickými závody z dílny studia PixelBite (předtím třeba Reckless Racing), které si berou mnoho z dnes legendární série Wipeout. Jako ve Wipeoutu budete ovládat sci-fi kluzáky a závodit ve velkých rychlostech po hypermoderních okruzích plných zrychlovačů a ostrých zatáček. Krom samotného závodění se o zábavu budou starat zbraně, které hráči sbírají v průběhu závodu.

Grafické zpracování je prvotřídní, modely kluzáků detailní a prostředí tratí také stojí za sledování. Mimo futuristické město totiž budete také závodit v krásných pouštních kaňonech nebo třeba uvnitř velkého vulkánu. Zvukový doprovod je průměrný, pokud si odmyslíte soundtrack skládající se z různé elektronické hudby. Jednou ze slabin této hry je absence online multiplayerového módu, který se vývojáři snažili nahradit systémem pořadí zabudovaný do online služby Fuse.

logo-app Repulze Pixelbite 0,91 US$ ANDROID

PUK

Poslední dnešní hrou je titul, který zatracuje velké výbuchy, komplikované příběhy a obrovské scenérie. Sází na jednoduchý minimalismus. PUK je již na první pohled netradiční hrou s velmi unikátním grafických stylem. Úkol je jasný – pomocí prázdných kruhů ve spodní části zničit všechny plné kruhy v části horní. Na první pohled vypadá hra velmi jednoduše a to i přes neustále tikající odpočet, po kterém hra automaticky skončí, ale v pozdějších částech hry opravdu dokáže potrápit nejen vaše mozkové buňky, ale také váš postřeh. A kolika levely vás PUK zabaví? Podle vývojářů se konečný počet úrovní rovná tisícovce a před spuštěním se vždy náhodně vybere určitá sekvence levelů. PUK vás tak bude moci trápit dost dlouhou dobu.

logo-app PUK Laser Dog 2,33 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat