Nexus 11 a několik dalších tabletů od Samsungu v přípravě

Nexus 11 a několik dalších tabletů od Samsungu v přípravě
2013-04-30T08:00:53+02:00
• 30. 4. 2013

Včera jsem se dočkali novinky Galaxy Tab 3 od korejského výrobce, který dosahuje na úhlopříčku 7 palců. Na základě této informace jsme si mohli myslet, že se neobjeví 8palcová varianta, ale web SamMobile získal jiné informace. Již delší dobu mají celkem spolehlivé zdroje, byť se občas objevují nepřesnosti. Tentokrát zde máme zmínky rovnou o několika tabletech, které se mají představit v brzké době. Nejzajímavější spekulace se týká Nexusu 11.

24760_09_samsung_display_is_gaining_momentum_features_39_000_staff_and_7_facilities_across_the_globe

Samozřejmě nemusíme brát vše zcela vážně, ale je možné, že Samsung zůstane u výroby nejvýkonnějších androidích tabletů. Již jednou představil pod taktovkou Googlu Nexus 10, který se dá stále považovat za jeden z nejvybavenějších kousků na trhu. Tentokrát by mělo dojít k nárůstu úhlopříčky displeje na 11 palců, ale jak známe korejského výrobce, již několikrát se mu podařilo vměstnat větší displej do menšího těla, než měla předchozí generace zařízení. Pro příklad nemusíme chodit daleko – SGS 4 je menší než SGS 3, ale má větší displej. Kromě větší zobrazovací plochy se máme těšit na 8MPx foťák a 2MPx kamerku pro videohovory. Zajímavostí tohoto modelu má být nejnovější procesor Exynos 5410 s osmi jádry – 4x Coretx A7 a 4x Cortex A15.

Druhý model v řadě má být Galaxy Tab 11, který by měl mít většinu specifikací společných s Nexusem 11, ale v případě procesoru dojde k menšímu snížení. Mělo by se jednat o dvoujádrový Exynos 5210 (Cortex A15). Takže by se jednalo o upravenou verzi Nexusu 10.

Nexus10_1

Součástí informací je i 8palcový model Galaxy Tab 8.0, který by mohl být vybaven Full HD displejem s technologií Super AMOLED. Na zadní straně se bude nacházet 5MPx foťák a pro videohovory má být určena 2MPx kamerka. Výkon asi bude zajišťován čtyřjádrovým procesorem Exynos 4412 (Cortex A9).

Poslední model bude spíše kuriozitou, jelikož by se mělo jednat o vybavenější model Galaxy Tab 3, který ale ponese název Galaxy Tab DUOS 7.0. Z názvu je jasné, že bude mít 7palcový displej, ale bude vybaven dvěma sloty na SIM karty. To by mohlo znamenat, že zde budou běžné telefonní funkce a budete moci volat s tabletem.

Zatím se neví, jestli tyto informace se zakládají na pravdě a jestli jim jde aspoň trochu věřit. Prozatím jen víme, že Google má připravovat druhou generaci Nexusu 7 od Asusu. Ještě jsme neslyšeli, že by měl Samsung chystat nástupce Nexusu 10, který se prakticky začal prodávat v omezené míře na určitých trzích po světě.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat