Lenovo K900 se vyrovná SGS 4 v benchmarku AnTuTu

Lenovo K900 se vyrovná SGS 4 v benchmarku AnTuTu
2013-04-05T08:34:43+02:00
• 4. 4. 2013
1

Pokud dnes chceme srovnávat dva mobilní telefony a nechceme dát jen na subjektivní dojmy, musíme se obrátit na benchmarky. Samozřejmě jen vypovídají o hrubé síle a nemluví o praktičnosti smartphonu. Avšak i tak se jedná o poměrně jedinou možnost porovnání.

lenovo-ideaphone-k900-vs-galaxy-s4-qualcomm-snapdragon-600-benchmark-1

Samsung Galaxy S4 je v současnosti nejnovějším topmodelem, jehož cílem bude porazit konkurenci na plné čáře. Jsou zde již první benchmarky, které odhalují výkon verze se Snapdragonem 600 i s Exynos 5 Octa. Nejblíže v testech se dostávají modely HTC One a Xperie Z, ale oba modely jsou založeny na SoC od Qualcommu. Ovšem je tu další hráč v podobě smartphonu Lenovo IdeaPhone K900, který je vybaven procesorem Atom Clover Trail+ s dvěma jádry o taktu 2 GHz od Intelu.

HTC-One-vs-Galaxy-S4-benchmarks

O tomto modelu jsme vás již informovali, ale nyní se objevil výsledek benchmarku AnTuTu, který poodhaluje, že dvě jádra mohou stačit na 4 nebo 8 jader. Prozatím se jedná o celkem vyrovnaný boj s variantami SGS 4, ale dokazuje, že Intel se má brát vážně. Jeho procesory se mohou vyrovnat i nejnovějším Snapdragonům 600. Výsledek 25 287 pro Atom Clover Trail se až tak moc neliší od 25 900 (Snap. 600) nebo 27 417 (Exynos 5).

Ovšem je zde ale jeden háček v podobě nadcházející generace, která se chystá na konec tohoto roku. Má být představen Snapdragon 800, který by se měl ucházet o nejvýkonnější SoC na trhu. I tak si Intel zaslouží uznání za dvoujádrový procesor.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak ještě aby ne když je to x86 a intel a 4jádro..si vemte ten atom s jedním jádrem co je v ZTE in taky je to podle papírů shit ale mezi ostatníma je možná něco kolem SGS II

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat