Google udělal čistku v obchodě Play

Google udělal čistku v obchodě Play
2013-04-10T11:00:01+02:00
• 10. 4. 2013

Každý mobilní operační systém je závislý na dostupnosti obsahu. Ještě nedávno jsme měli k dispozici jen aplikace, ale čím dál více se rozšiřuje i jiný multimediální obsah. I tak počet dostupných aplikací bývá největším lákadlem pro případné zákazníky. Google i Apple mají přímo nabyté obchody, ale s tím souvisí i kvalita aplikací, což je těžké dodržet při obrovském množství, které se v tomto obchodě nachází.

Play Books Home - Tablet

Každý obchod je poměrně specifický. U AppStoru si společnost potrpí na správnost a nechává kontrolovat jakoukoliv položku, která je vložena. U Google Play je tento systém benevolentní, čehož si je Google vědom. Včera jsme se dočkali oficiálního oznámení nové verze aplikace Obchod Play, na což se společnost chystala asi už od začátku tohoto roku.

Během února mělo dojít k jedné z největších čistek, během které mělo být smazáno 60 000 aplikací. Samozřejmě zde musíme započítat obsah, který byl odstraněn samotnými vydavateli. Ovšem většinu smazal sám Google, jelikož se chtěl zbavit obsahu, který nebyl potřebný. Zejména se smazání týkalo aplikací spadajících do sekce vyzváněcí melodie/MP3 anebo se rozhodovalo na základě jejich kvality.

Nejedná se o unikátní činnost Googlu, ale zatím nebylo pozorováno, že by se rozhodl pro tak razantní čistku. Prozatím nevíme, jestli se jedná jen o běžnou součást údržby, nebo je to nová strategie, která chce přinést vyšší kvalitu obsahu. V tuto chvíli si zatím můžeme užívat nového vzhledu obchodu Play na smartphonech a tabletech.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat