Google I/O přinese pouze vylepšený Nexus 4

Google I/O přinese pouze vylepšený Nexus 4
2013-05-15T07:14:57+02:00
• 20. 4. 2013

Mnozí netrpělivě čekají na konferenci Google I/O 2013, která by měla přinést novinky ze světa technologií společnosti Google. Očekává se například nový systém Android, který by měl být ve verzi 5.0 Key Lime Pie. Na druhou stranu se někteří těší i na nové modely v řadě Nexus. Do jisté míry se spekuluje o vylepšeném modelu Nexus 7, který by již neměl mít Tegru a mohl by získat Full HD rozlišení. Objevovaly se zmínky také o novém smartphonu Nexus 5.

LG explains that the Nexus 4 LTE chip is actually a dud - GSMArena.com news-190311

Původně se očekávalo, že společnost LG vytvoří další model, což asi bude pravda, ale s největší pravděpodobností půjde jen o modernizaci Nexusu 4. Dle současných informací má společnost připravovat jen další verzi, která by měla vyšší cenovku v závislosti na lepších specifikacích. Změna se zřejmě dotkne jen úložného místa, jenž by mohlo stoupnout na hodnotu 32 GB. Ovšem zde se neví, jestli by došlo k posunu celé řady, nebo by šlo jen o doplnění. Mluví se také o podpoře LTE sítí.

Původní model disponuje modulem LTE, ale byl softwarově omezen, přičemž se na chvíli objevila možnost, jak zprovoznit běh smartphonuna této nejmodernější síti. Ovšem poslední aktualizace vše zablokovala. Nyní by Nexus 4 mohl podporovat větší množství typů LTE, což by přineslo rychlejší připojení k internetu.

th21-630-nexus-7-apps-630w-thumb

S těmito informacemi se nese zpráva, že nemáme čekat na novinky od Motoroly, která zřejmě uvede novou řadu až později tohoto roku. Samozřejmě nemůžeme čekat nový Nexus 10, jelikož se jedná o poměrně mladý model, který ve své třídě nemá moc konkurentů. Z tohoto úhlu pohledu se asi celá konference bude točit kolem nového systému Android 5.0, ale ani zde si nejsme jisti číslováním.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat