Freelander PD800HD s Exynosem 5250 od Samsungu

Freelander PD800HD s Exynosem 5250 od Samsungu
2013-04-20T12:25:57+02:00
• 20. 4. 2013

Pokud se dnes podíváme na čínské tablety méně věhlasných značek, většinou uvidíme zařízení s nízkou cenovkou, kterému odpovídá výkon. Samozřejmě jsme mohli již vidět modely, jejichž rozlišení displeje může konkurovat například iPadům. Bohužel většinou samotný výkon nedostačuje, což se odrazí na použitelnosti. Nyní zde máme model PD800HD od společnosti Freelander, který rozhodně zaujme.

freelander-p800hd

IPS displej tohoto tabletu má úhlopříčku 9,7 palce s rozlišením 2048 x 1536 pixelů. Již jen tímto parametrem by mohl zaujmout nejednoho zákazníka, ale zřejmě očekáváte slabší výbavu v oblasti výkonu. Ovšem tentokrát jsme byli mile překvapení, jelikož je zde použit dvoujádrový procesor Exynos 5250 s Cortex A15 jádry taktovanými na frekvenci 1.7 GHz. Vyrábí jej společnost Samsung a je použit například u Nexusu 10 nebo Chrombooku.

Dále zde najdete 2 GB RAM a interní úložiště se zastavilo na 16 GB. Prozatím víme jen o Wi-Fi verzi tohoto tabletu, ale například zde má být HDMI port a samozřejmě Bluetooth. Systém Android by měl být ve verzi 4.2 Jelly Bean. Zbylé specifikace zatím nejsou k dispozici a pokud bude dostatečná kapacita baterie, mohlo by se jednat o zajímavou koupi. Prozatím si musíme počkat na oficiální cenovku nebo dostupnost. Můžete si říct, že se k nám tento model nedostane, ale na našem trhu již můžete oficiálně najít zařízení od tohoto výrobce.

Zdroj: liliputing.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat