Facebook Home – launcher pro Androidy

Facebook Home – launcher pro Androidy
2013-04-01T19:27:05+02:00
• 1. 4. 2013

Za poslední rok jsme mohli vidět spoustu spekulací o Facebook smartphonu. Nedávno se dokonce podařilo objevit, že na nadcházející události Facebooku je partnerem HTC, které by mělo při této příležitosti ukázat mobil HTC Myst (pracovní název). Web Android Police opět zabodoval a podařilo se jim získat aplikaci „Facebook Home“, která má pocházet ze zmiňovaného smatphonu.

nexusae0_wm_2013-03-29-21.53.16_thumb2 nexusae0_wm_2013-03-29-21.47_thumb2

Nová aplikace je vlastně launcherem, jak jsme původně spekulovali. Pokud čekáte, že se na internetu bude povalovat instalační balíček, tak vás zklameme. I kdyby jste si „Facebook Home“ nainstalovali, tak by vám launcher nefungoval. Je zde omezení na vybrané účty zaměstnanců sociální sítě a zdá se, že je zde DRM ochrana.

To ovšem nezastavilo zkušený tým z Android Police a pustili se do rozebírání aplikace. V systému nese označení com.facebook.katana a na mobilu Myst se jmenuje com.facebook.wakizashi, což by mohlo ukazovat na upravenou verzi pro Sense 4.5. Facebook app vyžaduje několik zvláštních oprávnění, z kterých můžeme jmenovat třeba možnost zůstat aplikaci nad všemi ostatními při zobrazení. Dále se může deaktivovat zamykací obrazovka a také možnost automatického spuštění po zapnutí mobilu.

nexusae0_home_settings_icon_thumb2 nexusae0_orca_new_compose_button_pressed_thumb2 nexusae0_more_icon_thumb nexusae0_bauble_apps_button_thumb2

Součástí je také možnost čtení nastavení z nativního launcheru, Sense nebo TouchWiz. To by mohlo znamenat, že se plánuje uvedení novinky i na Play Store, díky čemuž si bude moci větší množství uživatelů vyzkoušet Facebook Home. Další ukazatele na to, že se bude jednat o launcher pro smartphony, jsou ikony, které jednoznačně ukazují, že budete mít přístup do aplikací, nastavení a jiných možností. Zatím se nejedná o potvrzené informace a tudíž si musíme počkat na oficiální akci.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat