Extrémní baterie se prvně objeví v čínských mobilech

Extrémní baterie se prvně objeví v čínských mobilech
2013-04-01T08:30:12+02:00
• 1. 4. 2013

Svět smartphonů se rozvíjí docela rychle a nové technologie se objevují takřka každý týden. Bohužel se to netýká baterií, kde sice dochází k objevům, ale většinou trvá celé roky, než se dostanou novinky do reálného smartphonu. Uživatelé si začínají zvykat na fakt, že musí každý den nabíjet své zařízení, ale přiznejme si, že vybít mobil není nic těžkého. Ačkoliv jsou na trhu modely, které mají baterii s větší kapacitou, nejedná se o velký zázrak. Nyní se zřejmě začíná blýskat na lepší časy.

liba

Mohli jsme čekat, že by větší baterie byly ve smartphonech od Samsungu, Motoroly, HTC nebo jiných výrobců. Bohužel to tak není a jako první firma, která se pouští do závodu o extrémní velikost baterie, je Ding Xuan Communications z Shenzhen v Číně, která byla založena v roce 2005.  Tato pro nás neznámá firma oznámila, že v brzké době představí smartphone s velikostí displeje 4,5 palce, který bude mít kapacitou baterie přesahující hodnotu 5000 mAh.

Novinka se bude jmenovat „liba“ a její hlavní prodejní funkcí bude dlouhá výdrž na jedno nabití. Jedná se o překvapující informaci, jelikož by nikdo nečekal, že by se do tohoto závodu pustila čínská společnost. Pokud se bude jednat o dobře vybavený model, který se navíc bude dobře prodávat v Číně a možná i v zahraničí, můžeme se těšit na rozšíření mezi ostatní výrobce. Pro tento rok jsou vyčerpány top modely jiných firem, ale snad se nový závod rozehraje hned v příštím roce.

Zdroj: chinamobilecellphone.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat