Chytré hodinky od Microsoftu v přípravě

Chytré hodinky od Microsoftu v přípravě
2013-04-15T07:00:25+02:00
• 15. 4. 2013

V dohledné době se můžeme zřejmě připravit na nový konkurenční boj, který se bude odehrávat kolem chytrých hodinek. Prozatím zde existuje poměrně malý trh, kde se nachází několik modelů, ale nejvýznamnějšími firmami jsou zatím Sony a Pebble. Jejich chytrá zařízení na zápěstí nabízejí užitečné funkce, ale již nějakou dobu můžeme pozorovat přípravy větších společností, které chtějí představit vlastní řešení.

watch-640x480

 

Neoficiální koncept

Samozřejmě zatím zde nemáme oficiální tiskové zprávy o tom, že by například Google nebo Apple chtěli představit nový produkt, ale Samsung již oznámil, že se máme těšit. Zřejmě do tohoto nového trhu vstoupí i Microsoft, aby mu opět neujel vlak. Zahraniční média většinou říkají, že se nemusíme těšit na jakýkoliv produkt, dokud o něm neuvede nějakou zprávu třeba The Wall Street Journal. Včera se tak stalo a dle jejich zdroje se rozběhly práce a přípravy na chytrých dotykových hodinkách.

V tuto chvíli měl Microsoft požádat asijské společnosti o dodání součástek pro svůj nový produkt. Zatím jedinou indícií má být displej s úhlopříčkou 1,5 palce s dotykovou vrstvou. Zatím nevíme, kdy má v plánu uvést minimálně prototyp, ale zřejmě se tak nestane dříve, než své hodinky uvede například Samsung nebo Apple. Pokud se schyluje ke konkurenčnímu boji mezi nejvýznamnějšími společnostmi mobilního trhu, můžeme se těšit i na nižší cenovky, ale dá se předpokládat, že budeme lákáni spíše na funkce, jedinečnost a design.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat