Acer Liquid E2 – 4jádro se dvěma sloty na SIM karty

Acer Liquid E2 – 4jádro se dvěma sloty na SIM karty
2013-04-25T11:00:26+02:00
• 25. 4. 2013

Smartphony se dvěma sloty na SIM karty nejsou až tak moc běžné v našich končinách. V Asii je tomu naopak a na tamějším trhu najdete i topmodely s takovou výbavou. Nyní společnost Acer představila smartphone Liquid E2, který nezaujme jen sloty na SIM, ale také může překvapit výkonem.

gsmarena_001 (6)

Bohužel marně čekáte, že zde najdete nějaký supervýkonný procesor. Je vybaven 4jádrovým procesorem MediaTek MT6589 s technologií Cortex A7. Taktovací frekvence se zastavila na 1.2 GHz,  přičemž o grafiku se postará PowerVR SGX544MP. Velikost RAM je 1 GB a interní paměť je 4 GB, ale nechybí slot na microSD karty. Displej má úhlopříčku 4.5 palce s rozlišením qHD a je využita technologie IPS.

Na zadní straně najdete 8MPx foťák se schopností natáčet videa v 1080p. Na přední straně se nachází kamera pro videohovory s 2 MPx. Kapacita baterie se zastavila na hodnotě 2000 mAh, což není příliš vysoká hodnota, ale mělo by to stačit na jeden den používání. Zajímavostí je, že Acer nešetřil na dodatečné výbavě a najdeme zde například DTS zvuk. V oblasti konektivity najdeme podporu HSPA+ (až 42Mbps HSDPA), Wi-Fi, Bluetooth 3.0, GPS s A-GPS a FM radio.

gsmarena_004 gsmarena_003 (2) gsmarena_002 (1)

Tento model bude k dispozici i ve variantě se slotem na jednu SIM kartu, přičemž cenovka za vybavenější verzi bude za 229 eur. V přepočtu vychází cenovka na necelých 6 000 Kč. V tuto chvíli je dostupnost oznámena na polovinu května a zatím jen pro Belgii, Nizozemsko, Ukrajinu, Francii, Španělsko, Velkou Británii, Itálii, Německo a Rusko. Následně by se přístroj mohl dostat na zbylé evropské trhy, ale informace o České republice zatím nemáme.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat