Windows Phone 8 bude podporován do roku 2014

Windows Phone 8 bude podporován do roku 2014
2013-03-19T08:06:48+02:00
• 19. 3. 2013

Při koupi nového mobilního zařízení vás asi nejvíce bude zajímat, jestli se dočkáte aktualizací. Samozřejmě tu je skupina lidí, která podobnou otázku vůbec neřeší, ale znalejší uživatelé rozhodně chtějí, aby se jejich smartphone dočkal dlouhého životního cyklu. Microsoft uvedl na stránkách podpory, že Windows Phone 8 bude podporován až do 8.7. 2014.

HTC8Phones

Tato zpráva během včerejška vyděsila některé uživatele a mnozí raději zvažují, jestli si mají vůbec pořídit nový smartphone se systémem od Microsoftu. U této společnosti je znám životní cyklus každého systému, kde je většinou stanovena doba oficiální podpory na 18 měsíců. Před nedávnem jsme přinesli informace, že ještě letos můžeme očekávat větší aktualizaci pro WP8. Ačkoliv informace jsou založeny na spekulacích, možná se v nich skrývá menší nápověda.

Údajně Microsoft nechce opakovat stejnou chybu jako u WP7, kde se majitelé dočkají maximálně verze 7.8. To by znamenalo, že se společnost poučila a bude zde možnost aktualizace na vyšší verzi. Zatím se nejedná o potvrzené informace, ale zřejmě se  dočkáme povýšení z verze 8 na 9.

Z tohoto pohledu se dá odvodit, že 8.7. 2014 bude ukončena podpora WP8, jelikož zde bude aktualizace na verzi 9. Bohužel se málokdy výrobci staví kladně k těmto updatům. Pokud by se Microsoft rozhodl pro tento typ podpory, docílil by většího životního cyklu u dnešních WP8 smartphonů.

Zdroje: support.microsoft.com, pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat