Samsung YOUM versus patent Applu

Samsung YOUM versus patent Applu
2013-03-29T07:45:14+02:00
• 29. 3. 2013

Tento rok jsme se dočkali na veletrhu CES v Las Vegas ukázky budoucnosti od Samsungu, který horlivě pracuje na flexibilních displejích. Prozatím jsme mohli vidět jen samotný displej, na který nikdo nesměl ani sáhnout, ale právě letos se společnost pochlubila prvním mobilem se zaobleným displejem. Prozatím můžeme jen čekat na první prodejní modely, ale zřejmě cesta nebude tak lehká, jak se čekalo.

appleflexiblepat

Tentokrát zde nejde o výrobní technologie, které se každým dnem zdokonalují. Problém bude asi v patentech, jelikož se objevila patentová přihláška s aplikovaným ohebným displejem. Už z nadpisu je vám jasné, že se jedná o práci Applu. Ten si nechává patentovat smartphone se zaobleným designem po jehož povrchu je flexibilní AMOLED displej, který není aplikován napevno.

c5cd53ff-3b22-4121-afbe-7b4581a8a7be applepatent

V návrhu od Applu se vyskytuje několik různých možností využití nebo tvarů případného zařízení. V jednom případě se dokonce dá displej rozvinout, ale v druhém je omotán kolem průhledného těla. Jedná se o velmi rozsáhlý patent, který by mohl zasáhnout všechny možné varianty využití.

Jedná se o poměrně kuriózní stav, pokud by došlo na soudní spory kvůli patentu. Na jedné straně bude společnost s patentem z roku 2011 a na druhé bude firma, která investovala nemalé prostředky na vyvinutí flexibilního AMOLED displeje, s kterým má své plány. Je dobré upozornit, že Apple nevyrábí zobrazovací jednotky, vše je vyráběno v konkurenčních továrnách.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat