Gridcase Reactor – nedostatek energie pro smartphone vyřešen

Gridcase Reactor – nedostatek energie pro smartphone vyřešen
2013-03-29T07:49:05+02:00
• 29. 3. 2013
1

Za posledních několik let se objevila spousta technologií, která nám ukazovala, že se již nebudeme muset starat o energii pro naše smartphony. Bohužel se zatím ani jedna novinka nedostala do produkce a my jsme stále závislí na „starých“ bateriích, které naše mobily dokážou vycucnout i za pár hodin. Dnes tu máme projekt, který se uchází o vaše peníze. Novinka se jmenuje Gridcase Reactor a zapadá do našeho seriálu Inovace bez legrace.

reactor-main-v3_project-main

V čem spočívá kouzlo atypického krytu? Pokud budete potřebovat energii, tak stačí odklopit menší ručku, jež je zabudovaná do krytu pro iPhone 5, a zatočit s ní. Díky manuálnímu pohybu dostanete napájení s hodnotou 500mA. Stejný parametr je třeba u USB, z kterého můžete nabíjet mobil. Jedná se o celkem důmyslně propracovaný mechanismus s převody a elektronikou, abyste mohli ručně nabít iPhone. Jedna minuta manuální práce vystačí na 5 minut volání nebo psaní textových zpráv.

Kromě manuálního nabíjení je zde zabudovaná i malá interní baterie o kapacitě 400 mAh, což není moc, ale splní účel. Nyní se již můžete podívat na video, kde sám autor popisuje Gridcase Reactor.

Není to originální myšlenka, ale její využití v malém krytu pro mobil již stojí za zmínku. Samozřejmě bude záležet na tom, jestli tento projekt získá dostatek financí pro dovyvinutí krytu. Do konce přispívání zbývá 36 dnů a jako cíl si stanovili částku 350 000 dolarů, což není zrovna málo. Mnohé z vás asi nepotěšila informace, že je Gridcase Reactor dostupný jen pro zařízení od Applu, ale při úspěchu se snad dostane i na další smartphony.

reactor-extended-handle_project-main

Zdroj: crowdsupply.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Fascinující.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat