Samsung spouští Content & Services – konkurenci pro Play a iTunes

Samsung spouští Content & Services – konkurenci pro Play a iTunes
2013-03-28T08:00:35+02:00
• 28. 3. 2013

Korejský výrobce opravdu nezahálí. Před dvěma dny v tichosti spustil nový portál, jehož název není vůbec chytlavý jako Play Store nebo AppStore, případně iTunes. Jmenuje se Samsung Content & Services a pokud čekáte český název, tak se jej nedočkáte. I v naší zemi se bude takto podivně jmenovat.

69469c27-1dfa-4eef-b90f-6a24b8e8662d

Podle Samsungu se má jednat o významné rozšíření, ale zatím je tato nová služba k dispozici jen pro zařízení tohoto výrobce. Ovšem již nedávno jsme získali informace, že během tohoto roku se rozšíří pro smartphony a tablety jiných výrobců. Tudíž zde máme taktéž zrod konkurence pro ostatní poskytovatele podobného obsahu.

V základu zde budeme moci nalézt HUBy s různým obsahem – od knih až po cloudové služby. Má se jednat o centrum pro naše zařízení, ať už se jedná o TV, smartphone, tablet nebo počítač. Kromě nabízeného obsahu zde můžeme najít službu Find My Mobile pro nalezení zařízení, což se může hodit při ztrátě nebo krádeži. Přímo z oficiální stránky se můžete přihlásit do webové formy multiplatformního komunikátoru ChatOn.

Bohužel  zde najdeme výjimku a to v případě nabízeného obsahu. Česká republika je zde omezena na čtenářský a herní HUB. Vzniká ale otázka, proč vlastně budovat další formu ekosystému? Samsung v současnosti je sice největším výrobcem mobilů na světě, ale více jsou úspěšné společnosti Amazon, Google nebo Apple. Možná Samsung Content & Services je jen začátek před dalším systémem Tizen, který by se měl objevit na pultech obchodů v nových smartphonech na konci roku.

Zdroj: english.etnews.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat