iOS je nebezpečnější než Android, Windows Phone i BlackBerry dohromady

iOS je nebezpečnější než Android, Windows Phone i BlackBerry dohromady
2013-03-28T07:00:25+02:00
• 28. 3. 2013
2

Přestože s každou aktualizací systému iOS přichází opravy všemožných chyb, nejnovější studie ukázala, že ani to na úplnou ochranu nestačí. Společnost SourceFire, zabývající se tímto tématem už od roku 2007, označila iOS za nebezpečnější než Android, Windows Phone a BlackBerry dohromady.

bezp.chyby

Jak je patrné i z grafu, iOS v testu výrazně pohořel, a se svými 210 bezpečnostními chybami se dostal až na úplné dno žebříčku, čímž byl překvapen i Yves Younan, který výzkum vedl. U Androidu se potom našlo 24 takových chyb, ale ani to není nejnižší číslo. Lépe na tom byl Windows Phone se 14 chybami, nejlépe však dopadlo BlackBerry s pouze 11 hrozbami.

Jak je ale možné, že uzavřený systém iOS dopadl takto podstatně hůře než Android, který je podle selského rozumu napadnutelnější? Jde především o to, že největší hrozba pro Andorid je nainstalování aplikace z jiného zdroje, než je Play Store, odkud je pouhé 0,5 % veškerých hrozeb. U iOS, kde každá aplikace projde důkladnou kontrolou, se musí případní hackeři zaměřit na samotné chyby v systému, kterých je ale patrně více než u jiných systémů.

klj

Který systém je tedy opravdu bezpečnější nebo zranitelnější, asi nikdy nebude možné s naprostou pravdou tvrdit. Budou-li si uživatelé Androidu dávat pozor na zdroj, odkud aplikaci stahují, bylo by tvrzení, že je to bezpečnější systém, pravdivější.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

lol, to je cely iOS, proste propadak

Já sem to věděl vždy že IOS je na nic..;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat