Plán aktualizací pro Windows Phone 8 spekulace

Plán aktualizací pro Windows Phone 8 [spekulace]
2013-03-04T07:22:11+02:00
• 4. 3. 2013

Microsoft prozatím neoznámil přesný plán aktualizací pro mobilní systém Windows Phone, ale minulý týden se objevila první zmínka o nové verzi. Jedná se o Windows Phone 8 GDR2, přičemž GDR znamená General Distribution Release. Již nějakou dobu se ví, že by měla přijít poměrně zásadní verze systému, která je zatím označována jako Blue. Bude se týkat také Widnows 8 a Windows RT.

Na mobilní telefony by se mohla dostat někdy ke konci tohoto roku, ale ještě před jejím vypuštěním se zřejmě objeví několik jiných verzí. Jak již bylo uvedeno, tak se zřejmě mohou majitelé smartphonů těšit na GDR2 a po té na GDR3. Následně bude vypuštěna verze Blue. Prozatím se neví, co jednotlivé verze přinesou za novinky nebo vylepšení. Samozřejmě zde vzniká otázka, jestli nové varianty systému budou pro současné majitele mobilů s WP8.

first_ota_update

Mohli jsme být svědky toho, že verze 7 se dočkala pouze dvou významných aktualizací. Majitelé těchto zařízení bohužel nikdy nedostanou zásadnější aktualizace a jejich mobily zůstanou na verzi 7.8. Microsoft dodal, že WP8 je plně aktualizovatelný systém a nemělo by dojít k podobnému „fiasku“. Právě tento nedostatek se projevil na prodeji prvních zařízeních s Windows Phone. Nyní je ovšem otázka, jestli společnost z Redmondu zvládne vydat celkem 3 aktualizace systému během jednoho roku.

Zatím by se dalo říci, že pokud si dnes pořídíte smartphone s Windows Phone 8, tak se dočkáte všech budoucích verzí. Samozřejmě toto prohlášení nemusíme brát zcela vážně a můžeme počítat s garantovanou podporou 18 měsíců. Nyní nesmí Microsoft udělat výraznou chybu, jinak by se to mohlo projevit na samotném podílu na trhu s mobilními systémy.

Zdroje: pocket-lint.com, zdnet.com, zdnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat