Nový patent Googlu využívá lokalizačních služeb k nastavení fotoaparátu

Nový patent Googlu využívá lokalizačních služeb k nastavení fotoaparátu
2013-03-29T09:30:20+02:00
• 29. 3. 2013
2

GPS, původně využívaná pro vojenské účely, se v dnešní době stala nedílnou součástí našich životů, a to všude tam, kam až sahá signál. Když se ale GPS dostala i do chytrých telefonů, znamenalo to revoluci v navigačních technologiích. Víceméně všechna zařízení, která jsou dostupná v podstatě pro každého, v sobě mají technologii GPS. Google svým novým patentem rozšiřuje řadu využití této technologie v chytrých telefonech.

google-camera-weather-patent

V tomto patentu by měl Google využít GPS pro nastavení fotoaparátu podle toho, kde se právě nacházíte. S ohledem na to, jestli  jste právě venku, uvnitř nebo na slunné straně Země, by se automaticky nastavilo vyvážení bílé nebo například odpovídající sytost. Při spojení s dalšími senzory nebo informacemi o počasí by došlo ještě k lepšímu efektu při nastavení dokonalé fotografie.

Patent je zatím bohužel pouze na papíře, takže můžeme spekulovat o tom, kdy a jestli vůbec nasadí Google tuto technologii do svých zařízení.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Zdeněk Ambruz

29. 3. 2013, 17:17

Osobne si s tim radeji pohraju a sam nastavim vse potrebne, tohle automatizovani vseho z nas jednou udela absolutni tupce, kdyz bude automatika delat vse za nas..

Jo to bude sranda..všichni budou jen sedět a do mozku jim povedou dráty, které budou něco dělat pak se to všechno pokazí a budeme zase u opice..ale připadá mi zbytečná ta GPS když už galaxy nex měl barometr tak si to snad určí sám nebo si stáhne pravděpodobnou předpověď když bude zrovna na WiFi…např to vyvážení bílé..to jako podle toho co si myslí accuweather bude nastavení fotoaparátu vypadat..zítra bude bouřka a velká tma..tak fajn sice svítí sluníčko, ale podle internetu je tma tak se spustí dioda…bude zajímavé. prosím vás přestaněte tady pořád dokola měnit styl přidávání komentářů a taky službu…je to jako FB taky se mění každý týden..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat