Apple se ocitl na druhé straně, žaloba směřuje na Siri

Apple se ocitl na druhé straně, žaloba směřuje na Siri
2013-03-29T08:55:24+02:00
• 29. 3. 2013

Patentové války a soudní spory výrobců chytrých telefonů aktuálně vládnou světem a nikoho určitě nepřekvapí, že ten nejnovější se týká společnosti Apple. Tentokrát se ale jablečný gigant ocitnul na druhé straně soudní síně, a to díky své hlasové asistentce Siri. Ta se totiž nápadně podobá čínské aplikaci Xiaoi, která světlo světa spatřila už roku 2003, kdežto Apple tak učinil až o osm let později, spolu se systémem iOS 5.

xiaoi

Při zabrousení do nedávné minulosti bychom zjistili, že Siri existuje už od roku 2007, kdy byla představena vývojáři SRI International. Apple ji potom kompletně odkoupil, a to právě od společnosti SRI.  Jenže společnost Zhi Zhen Internet Technlogy Co Ltd, stojící za aplikací Xiaoi, už měla fungující aplikace v roce 2003 a platný patent v roce 2006. Xiaoi aktuálně využívá 100 milionů uživatelů, protože je aplikace v Číně dostupná zdarma, a to pro platformy iOS a Android.

Přestože patent společnosti Zhi Zhen z roku 2006 ukazuje Xiaoi jako elektronického asistenta, své aktuální podoby, která je nápadně podobná designu Siri, se dočkala až před nedávnem. Jak rozhodne soud v Číně zatím není vůbec jasné, ale díky skutečnosti, že Xiaoi dlouho dobu fungovala pouze jako chatovací aplikace pro MSN, má Apple značnou výhodu.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat