Motorola přechází k čistějšímu Androidu

Motorola přechází k čistějšímu Androidu
2013-03-08T08:49:46+02:00
• 8. 3. 2013

V našich končinách se moc často nevidí mobily od Motoroly a s tím také souvisí pozornost kolem jejich zařízení. V zámoří je tomu jinak, kde se horlivě snaží a celkem se jí daří. Je jasné, že se Motorola stáhla z celosvětového trhu a snaží se uzdravit na domácí půdě v USA. Ze současné nabídky modelů si u nás ani jeden oficiálně nekoupíte, což má také vliv na četnost článků o této společnosti. Nyní se zřejmě ukazuje, že začíná sílit vliv Googlu na smartphony.

P1010694 (1)

Zatím to sice nevypadá, že by se společnost odhodlala ke globálnímu startu prodeje, ale jejich smartphony získají ještě čistější podobu systému Android. Každý výrobce si přidává vlastní úpravy a aplikace, kterým se také říká bloatware. Bohužel tyto zásahy znemožňují rychlé aktualizace systému. Motorola se zřejmě pomalu vzdává svých aplikací, které nesly slovíčko Moto. Nejde jen o odstranění z mobilů, ale jsou navráceny původní nativní aplikace, které jsou součástí Androidu.

razr-jb-update-650x433

První taková změna čeká model Droid Razr, který dostane Android 4.1.2 Jelly Bean v čistější podobě. Zatím nemůžeme mluvit o tom, že by se tak Motorola chtěla přiblížit k Nexus zařízením.  Konkrétně se tedy ze systému vytratí tento obsah.

  • Odstraněné aplikace: Social Location, MOTOACTV, MOTOPRINT, Alarm and Timer (vrátí se Google Clock), Verizon Video on Demand
  • Odstraněné widgety: My Gallery, My MOTOCAST, My Music, Picture Slideshow, Social Location, Sticky Note, Weather & World Clock

Dále je odebrán Motocast 2.0 a My Gallery bude nahrazena běžnou galerií od Googlu. My Music se vymění za aplikaci Google Play Music. To není vše a změny se dotknou i webového prohlížeče, kde se stane nativní Chrome.

Tímto se vyplní sen mnohých uživatelů, kteří chtějí raději čistější podobu systému Android. Možná se právě ozvou ti, co by chtěli méně Sense nebo TouchWiz a více původních aplikací a vzhledu.

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat