HTC One se zřejmě stane nedostatkovým zbožím aktualizováno

HTC One se zřejmě stane nedostatkovým zbožím [aktualizováno]
2013-03-20T05:35:00+02:00
• 20. 3. 2013

Aktualizováno 19.3.

Zpočátku se myslelo, že dojde ke zdržení jen na některých trzích. Český Vodafone potvrdil, že naskladňování modelu One dojde až na konci měsíce. Nyní se objevují oficiální informace od HTC, kde se přímo potvrzuje celosvětové zpoždění dodávek.

b5fbc0af-6eb3-455b-8317-726cf504c65c

Dle HTC k tomu dochází na základě problémů s výrobou některých součástek od dodavatelů.  Z tvrzení vyplývá, že zde došlo k pochybení u vícero firem, což způsobí poměrně značné problémy u tchajvanského výrobce. O to je to horší zpráva, jelikož úhlavní konkurent již brzy začne prodávat svůj top model. To by mohlo způsobit nenapravitelné škody, které HTC vůbec nepotřebuje.

Prozatím se odhaduje, že zdržení bude trvat maximálně jeden měsíc. Není zcela jisté, kdy se zákazníci dočkají vytouženého mobilu. Prozatím by se měli dočkat ti, kteří si předobjenali One v předstihu.

Aktualizováno 12.3.

Původní domněnky o zdržení prodeje se začínají potvrzovat, ale tentokrát se nejedná jen o nějaké zákulisní povídačky. HTC potvrzuje, že dojde ke globálnímu zpoždění prodeje modelu One. Kdo předobjednal, tak by se měl dočkat dokonce tohoto měsíce.

Následně bude tento top model dostupný během dubna. Bohužel sama společnost není příliš konkrétní, a tak nejde jednoznačně říci, jaký rozsah a dopad bude mít tento mírný odklad. Ani se neví, jestli dané zpoždění je způsobeno problémy ve výrobě. Snad nedojde k dalším průtahům.

První zpráva 9.3.

Tchajvanský výrobce letos na MWC nepředstavil ani jeden nový model a vše vsadil na akci, která se konala ještě před začátkem samotného veletrhu. Samozřejmě tím myslím smartphone One, který se může chlubit úžasnými specifikacemi, ale také cenovkou, která je poněkud vyšší, byť si jej u nás můžete předobjednat již za 15 000 Kč. Bohužel se začínají objevovat zprávy, které se týkají zpoždění dodávek.

htc_one_uvod

Mělo by se jednat přímo o problémy s některými součástkami, díky čemuž je ohrožena výroba modelu One. Konkrétně se jedná o nedostatek VCM (voice coil motor), který se využívá pro zaostřování při focení a nahrávání videa. Další problémy se vyskytují u samotné kamery, která získala nové jméno UltraPixel. Hlavně kvůli nedostatku CCM snímačů se má snížit schopnost HTC produkovat dostatek zařízení, aby byly vykryty všechny trhy. Odhaduje se, že je výroba oslabena na 20 %, což by znamenalo, že by se na trh může dostat v následující době jen 800 000 až 1 200 000 kusů modelu One.

Tyto informace nejsou přímo potvrzeny a pochází od analytiků a zdrojů, které jsou seznámeny se situací kolem společnosti HTC. Bohužel zatím nemáme náznaky, jestli dojde k problémům v ČR, ale zatím to vypadá, že se problémy nedotknou našeho trhu. Samozřejmě se situace může změnit., o čem bychom vás ihned informovali. Pokud se ukáže, že HTC nedokáže vykrýt poptávku, tak to může mít neblahý vliv na finanční výsledky, které nedávno dosáhly 3letého minima.

Zdroje: gsmarena.com, engadget.com, technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat