HTC One musí uspět – finanční výsledky společnosti jsou na 3letém minimu

HTC One musí uspět – finanční výsledky společnosti jsou na 3letém minimu
2013-03-07T08:08:12+02:00
• 7. 3. 2013
1

Za poslední rok poměrně často informujeme o velmi špatných finančních výsledcích společnosti HTC, která si rok 2012 rozhodně nedá za rámeček. V současnosti se pomalu začíná prodávat nejnovější model One, který byl představen ještě před veletrhem MWC. Tak trochu se čekalo, že tchajvanský výrobce představí více modelů, ale zřejmě se soustřeďuje na starší modely a hlavně na One.

sense-tv-blog

Kolem nového modelu se pomalu rozjíždí reklamní kampaň a mobilní operátoři lákají na celkem unikátní model, jehož specifikace se nedají jen tak přehlédnout. Bohužel se nyní ukazuje, že HTC nemá nejlehčí postavení a rozhodně musí co nejdřív vykázat lepší finanční výsledky.

Sama společnost se v tichosti na svých stránkách pochlubila výsledky za poslední dva měsíce. Web SlashGear doslova říká, že se jedná o nejslabší výsledek za poslední 3 roky, což není nejlepší zpráva. Opět se zde ukazuje, že došlo k meziročnímu poklesu.

investors

 

V minulém roce za měsíce leden a únor společnost vykázala příjem 39.910 miliard  tchajvanských dolarů. V tomto roce došlo k poklesu na 26.906 miliard. Jedná se o 27.1% pokles, a pokud srovnáme jen měsíc únor,  dojdeme k poklesu o téměř 44 %.

Nejsou to dobré zprávy, ale možná se jedná pouze o efekt, který byl způsoben právě modelem One, na který se tak moc čekalo. Právě vyčkávání na představení mohlo mít dopad na zákazníky, kteří raději počkali na nový mobil. Možná také čekali, že s představením dojde ke zlevnění starších modelů.

Ať jsou důvody jakékoliv, musíme si počkat na první výsledky za období, kdy bude v plném proudu prodej HTC One. Dalo by se říci, že tento rok bude poměrně rozhodující. Pokud se nepodaří vzkříšení společnosti a zisky budou nadále klesat, tak by mohlo dojít i na nejhorší.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

locomachine

7. 3. 2013, 20:34

Až se vrátí ke slotu na karty a k vyměnitelné baterii, tak možná o koupi něčeho od HTC začnu uvažovat. Takhle zabít vlastní produkci a ještě se divit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat