Archos představil 13palcového nástupce FamilyPad 2

Archos představil 13palcového nástupce FamilyPad 2
2013-03-03T08:36:34+02:00
• 3. 3. 2013

V portfoliu výrobce Archos najdeme mnoho výrazných a různorodých zařízení. Jedním z nich je bezpochyby Gamepad nebo 101 XS. Nyní se do této rodinky zařadí i 13tipalcový nástupce FamilyPad s číslem 2. Ten přichází teprve pár měsíců po představení prvního modelu a podle posledních zpráv půjde dokonce v blízké době do prodeje.

Archos FamilyPad 2

Druhé pokračování FamilyPadu dostane dvoujádrový procesor Cortex A9 taktovaný na 1.6 GHz, čtyřjádrovou grafiku Mali-400, operační paměť RAM o velikosti 1 GB a 8GB interní paměť s možností dalšího rozšíření pomocí MicroSD karty. Displej zůstává oproti svému předchůdci stejný, čili 13,3 palců s rozlišením 1280 x 800 pixelů.

Patrné aktualizace se dočkala softwarová stránka, kde operační systém Android Ice Cream Sandwich 4.0 byl nahrazen Jelly Beanem 4.1. Fotoaparát a přední kamerka jsou na tom stejně – u obou najdete pouze 2 MPx. Co se týče designu, tak ten se od prvního modelu v ničem neliší a i korpulentní hmotnost 1,3 kg zůstala beze změny.

Naštěstí Archos plánuje bezplatně nabídnout k FamilyPadu 2 stojan pro snadnější ovládání. Na závěr už lze jen dodat odhalenou cenu pro Evropu a ta startuje na 299 eurech, což v přepočtu vychází na 7 673 Kč.

Archos FamilyPad 2 - ve stojanu

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat