Apple spustil stránku oslavující iPhone – reakce na SGS IV?

Apple spustil stránku oslavující iPhone – reakce na SGS IV?
2013-03-18T07:39:43+02:00
• 18. 3. 2013

Minulý týden jsme se dočkali představení nejnovějšího korejského top modelu – Samsung Galaxy S IV. Původně se očekávala revoluce, ale podle specifikací a novinek můžeme nyní tvrdit, že se jedná spíše jen o evoluci. Svým designem připomíná předchozí vlajkovou loď, ale specifikace jsou konkurenceschopné. V některých ohledech převyšuje konkurenci a to zřejmě dalo impuls jiným výrobcům, aby se vyjádřili na účet SGS IV. Nejednalo se i nijak lichotivé komentáře, ale dalo se to považovat jen za výkřiky a snahu upozornit na své modely. Jen skutečný boj o přízeň zákazníků rozhodne. Společnost Apple se ale rozhodla, že bude bojovat trochu jinou formou.

2f863283-898f-40e1-a102-98c71d88f651

Po představení zmiňovaného top modelu Apple spustil webovou stránku, která přímo oslavuje úspěchy jejich iPhonu. Na apple.com/iphone/why-iphone se dočtete mnohé informace o tom, proč je jejich smartphone lepší než konkurenční výrobky. Doslova se jedná o oslavu dosavadního úspěchu, čemuž nasvědčují texty plné superlativ. Samozřejmě jsou zde zmínky o průzkumech, kde uživatelé jsou nejvíce spokojeni právě s iPhonem. Doslova se zde píše, že láska může být měřena.

b0e735b6-155c-459d-9859-a4c83a448f44

Milovníci tohoto zařízení se velmi rádi začtou do tohoto textu, který potvrzuje úspěchy iPhonu. Ačkoliv mnohá tvrzení jsou zřejmě pravdivá, tak stránka nepůsobí věrohodněji hlavně s přihlédnutím na fakt, že byla spuštěna ihned po uvedení SGS IV. Některá zahraniční média hodnotí tento akt Applu jako známku strachu z konkurenta.

6efca3b7-ebf9-48d0-a086-20f9c57dd160

Nedávno se Samsung pochlubil, že již prodal přes 50 miliónů kusů modelu SGS III. Ještě větší úspěch čeká od nového mobilu, což sice není nic neobvyklého, ale z posledních let můžeme vidět, že korejská společnost dohání náskok Applu. Zůstává otázkou, jestli firma z Cupertina musela spustit tuto webovou stránku. I v naší redakci mezi „iphonisty“ působí jako velmi zvláštní akt, který by mohl nasvědčovat tomu, že se Apple obává úspěchu SGS IV. Samozřejmě si musíme počkat na první prodejní čísla, která nám ukáží, jestli nový model bude úspěšnější než předchozí.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat