Apple plánuje navigaci uvnitř budov

Apple plánuje navigaci uvnitř budov
2013-03-25T07:43:16+02:00
• 25. 3. 2013

Google Mapy bezesporu patří k nejlepším globálním službám, které jsou zdarma a dostupné pro každý mobilní telefon bez rozdílu systému. Samotná navigace ještě není dokonalá, ale postupem času se zlepšuje. Firma z Mountain View si také uvědomila, že dalším milníkem by měla být navigace uvnitř budov. Zatím se nejedná o příliš rozšířenou službu, ale již funguje. Apple před nedávnem přešel na vlastní mapovou službu, ale k dokonalosti má ještě daleko. Rozhodně z poslední doby můžeme usuzovat, že se snaží zlepšovat samotnou kvalitu.

Nyní se zdá, že se jablečná firma pustí taktéž do navigování uvnitř budov. Aby tento cíl byl naplněn v rozumném čase, Apple se rozhodl pro nákup malé firmy WiFiSlam. Ta se zaměřuje na indoor navigaci pomocí WiFi hotspotů. To znamená, že díky signálu z WiFi bude možné lokalizovat mobilní zařízení. Následná implementace s mapovými podklady nabídne konkurenční řešení.

maps_hero

Nákup malé firmy přišel pouze na 20 miliónů dolarů, což nejsou velké peníze pro Apple. Součástí obchodu není jen technologie, ale také samotná aplikace, která se použije pro začlenění všech funkcí do řešení pro iOS. Prozatím je těžké říci, kdy se Apple rozhodne pro uvolnění novinky. Letos se zřejmě nedočkáme, přičemž by se mohlo jednat o novinku pro příští rok.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat