5 aplikací ze storu: ToDo aplikace

5 aplikací ze storu: ToDo aplikace
2013-03-21T12:00:16+02:00
• 21. 3. 2013

V dalším díle se podíváme na pomocníky dnešní uspěchané doby, na ToDo aplikace, které většinou vychází ze systému GTD (Getting Things Done).

Any.DO

Mezi jednu z nejjednodušších, ale i nejrozšířenějších patří aplikace Any.DO. Základem této aplikace jsou Google Tasks, přes které navíc probíhá synchronizace a ukládání úkolů. Vzhledově se aplikace řadí mezi holo aplikace. Klasická androidí modrá je zde ve výchozím nastavení na bílém podkladu, uživatelé mají následně možnost si jej změnit na černý. Zadávání názvu úkolu/upomínky je navíc ulehčeno nápovědami. Jednotlivé úkoly si můžete barevně odlišit. Navíc si můžete nastavit, že vás aplikace každé ráno vyzve k naplánování svého dne. Kromě mobilních zařízení máte možnost si své úkoly spravovat i přes webový prohlížeč Chrome a vývojáři chystají i webovou verzi, která by měla být brzo spuštěna.

bae049a16775853c4ae0c29b47dadc82

logo-app Any.DO To Do | Seznam úkolů Any.do Zdarma ANDROID logo-app Any.do: To-Do List & Calendar Developer Zdarma iOS

GTasks: To Do List | Task List:

Jedná se o další z aplikací, která nabízí synchronizaci s Google Tasks. K dispozici jsou dva módy: Lokální, kdy se poznámky ukládají do paměti telefonu, nebo mód, kdy se automaticky synchronizují s vaším Google účtem. Úkoly se dají též snadno sdílet přes mail, zprávy, Google Drive či dalšími jinými možnostmi. Aplikace umožňuje i prohlížení událostí v Google kalendáři. Nechybí ani možnost zaškrtávací seznam nebo vyhledávání poznámek a úkolů.

SS_7301_0

logo-app GTasks: Todo List & Task List Appest Inc. Zdarma ANDROID

Wunderlist

Velmi zajímavou je aplikace Wunderlist, která je již ve své druhé verzi. Aplikace nabízí rozdělení úkolů do seznamů a má k dispozici i tzv. Inbox, a tedy se ze zatím uvedených aplikací nejvíce přibližuje systému GTD. Vzhledově aplikace vychází spíše z applovského stylu. Jedná se o aplikaci se snad nejlepším pokrytím platforem. Kromě verze pro Android, iPad a iPhone nabízí aplikaci pro Windows, Mac a kromě webového rozhraní si můžete stáhnout rozšíření pro prohlížeč. V této aplikaci si můžete nastavit upozorňování na své úkoly přes email. Toto upozornění vám však přijde pouze, pokud si u úkolu nastavíte čas připomenutí. Pokud pak pracujete ve společnosti, kde je třeba na úkolech spolupracovat, máte možnost spojit svůj seznam i se seznamy svých kolegů.

wunder

logo-app Wunderlist: To-Do List & Tasks 6 Wunderkinder GmbH Zdarma ANDROID logo-app Wunderlist: To-Do List & Tasks Developer Zdarma iOS

2Do

Aplikace 2Do zaujme především svým vzhledem, který se svou postranní lištou se seznamy úkolů podobá diáři. Tato aplikace je však pouze pro ty, kterým stačí mít jejich úkoly na telefonu/tabletu, jelikož tato aplikace umožňuje synchronizaci pouze mezi zařízeními, pro které je dostupná. Navíc je synchronizace možná pouze pomocí externí aplikace Toodledo. Někoho od jejího používání může odradit  cena. Aplikace je ale až na synchronizaci velmi pěkně zpracována a její koupě stojí za zvážení.

unnamed

logo-app 2Do: To do List | Task List Guided Ways Technologies Ltd. 7,04 US$ ANDROID logo-app 2Do - Todo List, Tasks & Notes Developer Zdarma iOS

Producteev

Poslední dnešní aplikací je Producteev, která je často používána i jako synchronizační základ pro jiné ToDo aplikace. Svojí funkčností je podobná Wunderlistu. Místo třídění do seznamů má tato aplikace třídění pomocí ‚Kontextů‘. Své úkoly máte opět možno spravovat nejen pomocí svého mobilního zařízení, ale i pomocí aplikace pro Windows. Jedná se o rozšířenou aplikaci, a to především díky možnosti propojení více účtů, a tedy její využitelnosti ve firmách.

producteev-droid-79185-2

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID logo-app Producteev by Jive - Task Management for Teams Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat