Začne Google budovat vlastní obchody po vzoru Applu?

Začne Google budovat vlastní obchody po vzoru Applu?
2013-02-17T12:56:33+02:00
• 17. 2. 2013
4

Vyhledávací gigant Google již nějakou dobu nenabízí jen internetové produkty. Dnes si můžete zakoupit smartphony nebo tablety, které nesou logo této společnosti. Samozřejmě je vyrábějí firmy jako Samsung, Asus nebo LG, ale i tak se začíná rozšiřovat nabídka produktů, které se honosí značkou Google.

Nyní se objevují náznaky z velmi dobře informovaných zdrojů, že se zrodil nápad na vlastní sérii obchodů, které budeme moci nalézat v hlavních městech. Údajně vznikla tato myšlenka společně s projekt Google Glass, což jsou chytré brýle, které se zatím nacházejí ve stavu vývoje. Zřejmě obchody vzniknou hlavně proto, aby si lidé mohli vyzkoušet tyto brýle ještě před koupí. Prozatím se odhaduje jejich cenovka na 1 500 dolarů, takže by to mohl být jeden z důvodů.

google-171111

Samozřejmě se s těmito informacemi nabízí, že by Google v takových obchodech mohl prodávat přímo řadu Nexus spolu s příslušenstvím. Rozhodně zde nepůjde hlavně o byznys, ale o snahu přiblížit se k svým zákazníkům. Navíc by takový obchod nesloužil jen primárně pro prodej, ale mohli byste se zde dozvědět zajímavé informace, nebo byste zde mohli najít odpovědi na vaše dotazy.

Tak trochu se nabízí otázka, jestli není také jedním z důvodů připravovaný smartphone Motorola X, který je znám jako projekt X Phone. S tím souvisí také X Tablet, ale informace jsou zatím příliš nejasné. Rozhodně by se takovými obchody zvýšila prestiž samotné společnosti.

V tuto chvíli se spekuluje o tom, že by se první obchody mohly objevit ještě do konce roku, ale je jasné, že se nebudou objevovat jako houby po dešti. Pro začátek asi můžeme počítat hlavně s výskytem v největších amerických městech. Následně by se mohly objevit i po Evropě. Nyní vás asi napadne, že by se Česká republika nemusela ani dočkat, ale je tu naděje, jelikož Google má v Praze sídlo a jeden obchod by rozhodně neuškodil.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Kragork Krag

18. 2. 2013, 11:28

Další Nexus asi ještě ne, ale jednou delší bude. Pokud těch obchodů bude stejně, při jednom Google Storu dost možná už příště na podzim :)

Btw, mohli by tam i vracet peníze za předchozí nevýhodný nákup. Nemyslím jen českou drahotu, ale i plánované zlevnění N7.

Kragork Krag

17. 2. 2013, 14:18

Prosím jeden do Plzně.

Přemysl Vaculík

VIP 17. 2. 2013, 15:28

Stačil by jeden obchod u nás a byla by tam pokaždé fronta na nový Nexus :) Otázka je, jestli bude větší než na další iPhone :D

Sázkové kanceláře by si pošmákli :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat