XOPAD – herní ovladač, který nabije smartphone

XOPAD – herní ovladač, který nabije smartphone
2013-02-11T11:03:09+02:00
• 11. 2. 2013

Za poslední rok se na trhu objevilo neskutečné množství herních ovladačů pro smartphony. Dokonce můžeme najít i tablety, které se prodávají s dodatečnými herními ovládacími prvky, ale nejvíce komfortní řešení je v podobě gamepadu. Všechna tato příslušenství jsou většinou spojena se smartphonem skrze Bluetooth, což je sice pohodlné na připojení, ale na druhou stranu zde vzniká problém s energií. Musíte tak nabíjet dvě zařízení. Nyní se na Kickstarteru objevil projekt v podobě XOPAD pro Android, který připojíte k vašemu mobilu skrze USB.

photo-main

Tento gamepad je přizpůsobitelný pro jakýkoliv smartphone, ale maximálně dokáže pojmout Galaxy Note II. Tudíž zde není verze pro Nexus 7 nebo zařízení, která se chystají na trh větší úhlopříčkou jak 5,5 palce. Na Xopadu najdete základní ovládací prvky, ale hlavně je zde USB kabel, který musíte prvně připojit ke smartphone a následně zacvaknout mechanismus, aby mobil nevypadl.

Disponuje taktéž stereo reproduktory, tudíž se nemusíte obávat, že by gamepad zastínil hlasitý reproduktor na zadní straně mobilu. Na Xopadu je pouze jeden konektor v podobě USB kabelu, díky kterému se nabíjí. Takže už nyní vám může být jasné, že nebude odčerpávat energii z vašeho smartphonu, jak je to u většiny jiných podobných herních ovladačů, které jsou připojeny skrze Bluetooth. Baterie má kapacitu 3000 mAh, díky čemuž bude během hraní nabíjet váš smartphone. Výsledkem bude prodloužená doba herního prožitku. V tuto chvíli je Xopad kompatibilní s hrami: Grand Theft Auto 3, Shadowgun, Zen Pinball, Soulcraft THD, Zenonia, Max Payne, Dead Trigger a dalšími.

Tvůrci projektu si stanovili hranici na 110 000 dolarů, přičemž v současnosti mají pouze 4 200 dolarů a zbývá jim pouze 20 dnů. Investici potřebují na certifikaci, doladění výrobního procesu a další náklady se vším spojené. Na závěr se můžete podívat na video, kde popisují samotnou tvorbu Xopadu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat