Vertu Ti: luxusní telefon s Androidem uvnitř

Vertu Ti: luxusní telefon s Androidem uvnitř
2013-02-13T06:14:03+02:00
• 13. 2. 2013
2

Loni na podzim jste se možná dočetli o tom, že společnost Nokia prodala svou divizi Vertu, která se specializovala na výrobu luxusních mobilních telefonů. Tyto telefony se vyznačovaly originálním provedením za použití těch nejdražších materiálů, jakými byly například zlato či diamanty. Telefony tak byly spíše šperkem a chloubou movitých než telefonem v tom pravém slova smyslu.

vertu

Odtržením od Nokie se vedení Vertu muselo rozhodovat, zdali a kam vůbec bude vývoj směřovat. Spekulovalo se o tom, že by Vertu mohlo přijít s telefony běžícími na operačním systému Android, a to se také stalo. Vedení stálo před otázkou, zdali zvolit „rizikový“ Windows Phone, který by mohl všechny plány nadobro pohřbít, anebo zvolit daleko slibnější alternativu v podobě trhem prověřeného systému Android. Z logických důvodů vyhrál Android a nyní je otázkou, zdali zelený robůtek dokáže vdechnout telefonům Vertu ten správný život.

vertu6 vertu4

Tělo tohoto telefonu je vyrobeno z odolného titanu, které by dle výrobce mělo zaručit jeho praktickou nerozbitnost, nicméně cena, kterou odhalíme posléze, nám řekne, že se jedná o pořádně drahý odolný telefon. Titanovým tělem ale outdoorové specifikace nekončí, protože 3,7palcový displej s rozlišením 800 x 480 pixelů je chráněn rovněž odolným sklem ze safírového krystalu. Vertu Ti, co se výkonu týče, není žádné šidítko. Pod titanovým pouzdrem se skrývá výkonný dvoujádrový procesor taktovaný na frekvenci 1,7 GHz a operační paměť RAM s kapacitou 1 GB. Telefon dále disponuje vnitřní uživatelskou pamětí o velikosti 64 GB, 8MPX fotoaparátem, který umí pořizovat video v kvalitě 1080p, a baterií s kapacitou 1 250 mAh. Operační systém, na kterém telefon poběží, je Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Po technické stránce tak telefon nabízí velice slušné parametry, nicméně na to, že se jedná o luxusní model, bych očekával ještě více. Pokud se podíváme na konkurenci, již zde nejsou nikterak neobvyklé čtyřjádrové procesory, či 2 GB RAM. Asi za největší mínus však považuji displej, který na současnou dobu nabízí průměr a nezachrání jej ani sklo ze safíru.

vertu5 vertu2

Design telefonu je poněkud neotřelý a lehce futuristický, naprosto se vymykající současným designérským zvyklostem. Vertu Ti si za cenu v přepočtu kolem dvou set tisíc korun asi nekoupí každý. Sáhnou po něm hlavně ti, kteří kladou důraz na luxus, kvalitní zpracování a materiály. Není žádným tajemstvím, že telefony Vertu jsou ručně vyráběné v Anglii jedním řemeslníkem, jehož vyrytý podpis zákazník nalezne pod krytem na zadní straně telefonu. Možná právě to je tím, co je na těchto telefonech zajímavého. Nejedná se jen o spotřební elektroniku, ale kus perfektní řemeslné práce, za kterou jsou mnozí z nás ochotni náležitě zaplatit.

Další fotografie

Ti-HandsOn-01-900-90 Ti-HandsOn-03-900-90 Ti-HandsOn-04-900-90 Ti-HandsOn-06-900-90 Ti-HandsOn-07-900-90 Ti-HandsOn-11-900-90 Ti-HandsOn-12-900-90 Ti-HandsOn-17-900-90 Ti-HandsOn-19-900-90 Ti-HandsOn-20-900-90

Zdroje: bbc.co.uk, reviews.cnet.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

fuj, to jak kdyby nekde napsali, Luxusni Range Rover s motorem Skoda Yeti  2.0 TDI 81KW. Luxusnot je ta tam a to same je i tohodle telefonu. Vertu byla dobra znacka, ale kdyz presla na Shitdroid (Android) tak uz není luxusni. Android je přinejlepším podradny sunt 

Když už nějaký telefon do 5 000 korun, tak cokoli jinýho než Android. Jsem stejného názoru.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat