Ubuntu Touch DP pro dalších 20 zařízení, i pro SGS GT-i9000 !!

Ubuntu Touch DP pro dalších 20 zařízení, i pro SGS GT-i9000 !!
2013-02-27T13:58:47+02:00
• 27. 2. 2013

Canonical zvolila zvláštní styl uvedení nového operačního systému na trh. V první řadě zde máme vývojářskou verzi Ubuntu Touch Developer Preview, která není zdaleka dokončena a vyžaduje ještě hodně práce. Navíc se s prvními smartphony zřejmě setkáme až příští rok. Prozatím si mohli otestovat Ubuntu majitelé několika zařízení. Ve skutečnosti je systém dostupný v tuto chvíli jen pro Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10 a Galaxy Nexus.

Ubuntu-Touch-to-launch-developer-preview-on-over-20-more-devices

Komunita samozřejmě nezahálela a začala pracovat na portacích, ale prozatím spíše s neuspokojivými výsledky. To se samozřejmě může rychle změnit, ale nyní zde máme dobrou zprávu. Zřejmě se na seznamu testovacích zařízení v brzké době objeví dalších 20 modelů, na kterých si budete moci vyzkoušet tuto upravenou linuxovou distribuci.

A kdo se tedy může těšit? Zde je kompletní seznam: Motorola XOOM, Galaxy Nexus (další varianty), Sony Xperia S, Sony Xperia T, Samsung Galaxy S III, Huawei Ascend G300, Samsung Galaxy S (GT-I9000), Samsung Galaxy S SCL (GT-I90003), Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S II, HTC One X, HTC One XL, HTC One X+, Asus Transformer Infinity, LG Optimus 4x HD, Nexus S, Nexus One, Samsung Galaxy Tab 10.1 Wi-Fi, a Asus Transformer Pad. Bližší informace najdete na tomto odkazu.

Nyní se již dá mluvit o lepším postupu Canonical, ale i tak oddálení představení vlastního smartphonu může celému projektu ublížit. Prozatím se tak Ubuntu Touch stává jen doménou několika nadšenců, kteří se nebojí flashování a překopávání smartphonu. Bohužel pro vás nemáme oficiální datum uvedení pro tyto modely, ale snad se tak stane v brzké době. Rozhodně jsme zvědaví, jak se povede stařičkému modelu Samsung Galaxy S první generace.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat