Surface Mini v přípravě?

Surface Mini v přípravě?
2013-02-16T11:21:56+02:00
• 16. 2. 2013

Microsoft se v poslední době snaží nějakým způsobem uspět ve světě mobilních zařízení. Samozřejmě v tuto chvíli nemyslím samotný operační systém. Již jednou to zkoušel s vlastními mobily, ale jednalo se přímo o katastrofu, která spolkla neuvěřitelný balík peněz. V současnosti se snaží uspět s tablety Surface a Surface Pro. Zásadní rozdíl mezi nimi je samozřejmě systém. Společnou vlastností je úhlopříčka displeje, která se zastavila na hodnotě 10,6 palce.

surface-family

V tuto chvíli můžeme jen čekat na první analýzy, které nám nastíní, jestli Microsoft uspěl, nebo se zcela jednalo o propadák. Zatím by se dalo odhadovat, že se Microsoftu daří, byť prodeje nejsou nijak extrémní. Nyní se zdá, že je společnost z Redmondu připravena na další krok, který by mohl zamířit do kategorie tabletů s menší úhlopříčkou.

Ačkoliv první sedmipalcový tablet, který do jisté míry uspěl, vzešel od Samsungu, tak největším trhákem byl Nexus 7. Cenovka 200 dolarů byla rozhodující, ale i specifikace hrály velkou roli. Následně se přidaly i jiné společnosti, ale poslední firmou byl i Apple s iPadem mini. Nyní se zdá, že Microsoft chce zamířit právě do segmentu 7-8 palcových tabletů.

Peter Klein (CFO Microsoftu) prohlásil, že mají první fázi vývoje systémů Windows RT, Windows 8 a Windows Phone za sebou. Nyní se mohou zaměřit na potřeby zákazníků, kteří si žádají především menší úhlopříčku tabletů. Na konferenci Goldman Sachs Technology & Internet se Peter Klein zmínil o tom, že společnost je připravena na nejrůznější úhlopříčky zařízení.

V tuto chvíli nalezneme podporu i pro 27palcové displeje, ale také mohou dodat systém pro úhlopříčky 4, 5, 7, 10 a 13 palců. Podle neoficiálních informací se momentálně pracuje v dílnách Microsoftu na 7-8palcovém tabletu, který by se na trhu mohl objevit pod označením Surface Mini, ale zjevně se jedná jen o pracovní název.

Jde sice o nejasné informace, ale možná zde najdete souvislost s Nokií, která se taktéž již několikrát nechala slyšet, že segment tabletů je pro ni stále zajímavý. Z posledních útržků informací se ukazuje, že i Nokia může pracovat na menším tabletu. Možná se jedná o to samé zařízení, na kterém má pracovat Microsoft, ale to již zacházíme příliš hluboko do spekulací. Zjevně se v nejbližší době objeví Windows RT/8 tablet, jehož úhlopříčka bude pod 8 palců.

Zdroje: techcrunch.com, techradar.com, techdigest.tv

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat