Samsung Wallet je odpověď na Apple Passbook

Samsung Wallet je odpověď na Apple Passbook
2013-02-28T07:01:49+02:00
• 28. 2. 2013

Samsung se drží tradice a na veletrhu MWC již nepředstavuje ty nejžhavější mobilní novinky, byť se například objevil Galaxy Note 8.0. Tentokrát si získal pozornost díky nové službě Samsung Wallet, který vychází z podobného konceptu jako Apple Passbook. Představil aplikaci, která v sobě dokáže uchovávat vstupenky, letenky, členské karty, kupóny atd. Samotná služba disponuje notifikacemi závislými na lokaci a v podstatě podobnými vychytávkami jako Passbook.

29aev_medium

Součástí je také představení otevřeného API pro další vývojáře, aby mohli novou službu integrovat do svých aplikací. Samozřejmě i v tomto případě tu jsou bar kódy, které se dají využít u platebních terminálů, když chcete například uplatnit slevu z kupónu. Bohužel se zde nevyskytuje podpora NFC technologie, což by jasně ulehčilo celou práci. Na druhou stranu se nad bezkontaktní technologií neuzavírají kompletně vrátka. Dá se předpokládat, že se objeví propojení s payWave platbami.

large_upload_large_verge_medium_landscape

V tuto chvíli se zatím dá říci, že se jedná o kopii služby od Applu. Ovšem na druhou stranu se již objevili partneři této služby. Jsou jimi Walgreens, Belly, StubHub, Expedia, Booking.com, Hotels.com a Lufthansa. Jakmile se Samsung Wallet přizpůsobí a začne využívat NFC technologii společně s bezkontaktním placením, tak se rozdíly a výhody najdou. Dá se očekávat, že již 14. března se představí model SGS 4, který bude mít k dispozici zmiňované novinky. Nyní se můžete podívat na záznam z představení.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat