Samsung Knox: firemní řešení pro osobní telefony MWC

Samsung Knox: firemní řešení pro osobní telefony [MWC]
2013-02-25T16:02:07+02:00
• 25. 2. 2013

Společnost Samsung uvedla na veletrhu MWC end-to-end řešení Samsung Knox, které je určené pro využití v podnikatelské oblasti, a všude tam, kde bude potřeba přístup do podnikové sítě prostřednictvím mobilního zařízení. Samsung tak přináší alternativu k proprietárním řešením, jež nabízí například společnost BlackBerry. Ta je známá svým propracovaným systémem nabízejícím zabezpečený přístup k podnikovým aplikacím a mnohému dalšímu v rámci společnosti.

samsung-knox-009-1020_verge_super_wide samsung-knox-002-1020_verge_super_wide

Samsung Knox představuje zabezpečení prostředí, které je postaveno na operačním systému Android, vyvinutým NSA ( National Security Agency ), poskytující zvýšené zabezpečení a řízení integrity služeb, které jsou implementovány jak na úrovni hardwaru tak i softwaru. V oblasti aplikací nabízí Knox kontejnerové řešení, díky čemuž je odděleno využívání mobilního telefonu pro pracovní a soukromé účely.  Uživatel bude moci přistupovat do firemní sítě přímo ze svého mobilního telefonu a k dispozici mu bude celá řada podnikových aplikací, jako například e-mailový klient s podporu exchange serveru, kalendář, aplikace pro sdílení souborů a samozřejmostí je i zajištění šifrovaného VPN přístupu. Přepínání mezi osobním a pracovním profilem funguje prostřednictví ikony na pracovní ploše.

samsung-knox-008-1020_verge_super_wide samsung-knox-003-1020_verge_super_wide

Samsung Knox je součástí projektu SAFE, který Samsung vyvíjí za účelem integrace mobilních zařízení do podnikové sféry. Jeho uvedení na trh je plánované ve druhém čtvrtletí a bude dostupné pro vybrané Galaxy telefony.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat