Recenze aplikace EasyApp: časopis Easy vždy po ruce

Recenze aplikace EasyApp: časopis Easy vždy po ruce
2013-02-24T13:17:13+02:00
• 18. 2. 2013

Nezávislý studentský časopis Easy Magazine se dočkal vlastní mobilní aplikace. Ta je v současné době dostupná pro iOS a Android telefony, ale rozšíření pro tablety a další platformy bychom se měli dočkat do půl roku. Easy Magazine byl do této doby dostupný jak v papírové podobě, ve které je dodáván do více než 210 škol po celé České republice, tak i v digitální podobě na stránkách Easymagazine.cz. Nyní ho však můžete zdarma odebírat i prostřednictvím nové mobilní aplikace.

       IMG_041615.02.13 - 1

Verze pro iOS využívá integrovaného Newsstand, díky čemuž máte nejen přehled ve všech odebíraných časopisech a novinách, ale notifikace vás upozorní na nové číslo časopisu Easy. Uživatelům Androidu, který obdobnou funkcí nedisponuje, byla nadělena samostatná aplikace, jejímž spuštěním se dostanete do přehledu všech vydání časopisu Easy.

V tomto směru se od sebe verze aplikace pro různé platformy neliší. Hlavní stranou aplikace je grafický přehled všech vydaných čísel, které stačí klepnutím stáhnout. Jedno takové vydání má přibližně 5 MB, ale zatím není možné ho z telefonu smazat jinak, než vymazáním samotné aplikace. V nastavení je možné zvolit volbu automatického stahování pouze na Wi-Fi.

IMG_0417         IMG_0423

Efekt reálného otáčení stránek při čtení dostala však pouze iOS verze. Na Androidu však poslouží pro listování obyčejnější posun stránek zprava doleva. Pro rychlejší posun mezi větším počtem stránek poslouží posuvná lišta ve spodní části obrazovky, kterou aktivujete poklepáním na prohlíženou stránku.

IMG_0419IMG_0418

Nová mobilní aplikace s sebou však nepřinesla pouze možnost číst časopis v chytrém telefonu, ale i několik dalších vylepšení. Jedním z nich je kategorie Články, ve které se zobrazují další články autorů ze stránek Easymagize.cz. Blogy těchto autorů jsou dostupné také přímo z této aplikace, díky čemuž máte v novinkách Easy dokonalý přehled.

IMG_0420

Největší inovací je čtečka QR kódů, které jsou „nově“ tištěny pod články v časopisu Easy. Nápad rozšíření článků o QR kódy se zrodil již v září 2011, kdy po naskenování došlo k přesměrování na webové stránky Easymagazine.cz. Novinku je integrace této čtečky přímo do EasyApp, díky čemuž se odkaz otevírá přímo v aplikaci.

„V lednovém čísle jsme špatně odhadli velikost tištěných QR kódů, které mají přesměrovávat na doplňkový obsah prostřednictvím QR čtečky v aplikaci. O této chybě víme a slibujeme našim čtenářům, že v příštím čísle budou QR kódy 4x větší, aby se pohodlně četly,“ říká Aleš Pitín, majitel Easy Media.  

logo-app Easy Magazine Matouš Skála Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat